Hol tudnám fejleszteni a ritmus érzékemet, vagy hogyan?
Mikor zenét hallgatsz,próbáld meg a lábaddal ütni a negyedeket,mintha te lennél a metronóm.Persze ott a zene ami segít,tehát kvázi fordítva megy ilyenkor,remélem érted mire gondolok.Én rengeteg zenét hallgatok,és egy idő után ez automatikusan belém rögzült.Másik tippem,hogy skálázz rengeteget(ez már önmagában is fontos!)metronóm mellett.Állítsd be egy lassú sebességre(50-60-ra),és skálázz sima nyolcadokkal,aztán triolákkal,stb.és idővel emeld a sebességet.Simán csak skálázz,ne iron maidennel gyakorolj(aztán jöhet az is,de gyakorlásképpen skálázz sokat).Ha szorgalmasan skálázol metronómra,akkor később menni fog bármi,metronóm nélkül is.Én akkor is ütni szoktam a negyedeket a lábammal biztonságképpen,de ahhoz is az kell,hogy előtte beléd rögzüljön mindez a skálázással.
Azért hangsúlyozom ennyire a skálázást,mert a legtöbb gitáros lusta hozzá,pedig az az alapja mindennek.
haggyuk már a gitárhírót:D az egy fos, tönkreteszi a gitárrajongó gyerekeket
amúgy, nekem is voltak hasonló gondok, ha megértettem egy ritmust vagy éreztem a lüktetést, akkor azt el tudtam játszani, de ha volt egy bonyolultabb, akkor azt hiába írtam be guitar pro-ba, vagy metronommal, vagy akárhogy, nem ment:(
azóta eltelt néhány év, és idővel belejöttem
ezt csak azért írom, hogy te is belejössz majd:)
Meg amúgy, próbáld meg nagyonnagyon lassan, és folyamatosan gyorsítani talán
egyébként írtad hogy bármit eljátszol, nem kötekedni akarok, de ha bármit eljátszol akkor nincsenek ilyen gondjaid.. melyik iron maiden solo az ami a legnehezebb és neked megy, illetve klasszikus gitáron is milyen darabok azok amiket már el tudsz játszani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!