Milyen fősulira menjek? Melyik szakmák lesznek kb.5 évvel később felkapottak?

Figyelt kérdés
Sokan az alapján választanak, hogy milyen munkát szeretnének csinálni, illetve, hogy melyik tantárgyakat szeretik és aszerint. Nekem mindegy, hiszen egyaránt utálom az összes tantárgyamat (11.-es vagyok). Csak olyanokat ne írjatok aminek köze van a fizikához, biológiához, kémiához vagy földrajzhoz, mert az én sulimban ezeket a tantárgyakat nem muszáj felvenni, ezért egyiket sem tanulom ezek közül.

#felsőoktatás #irányválasztás
2012. dec. 7. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:

"Nekem mindegy, hiszen egyaránt utálom az összes tantárgyamat"

Ebben az esetben nem vagyok biztos benn, hogy neked célszerű lenne felsőoktatásba menned.

Egyre kevesebb hely van, ráadásul a reálokat kizártad, így elég valószínű, hogy fizetősre mennél. Kérdés, hogy megéri-e neked kifizetni azt a sok pénzt egy olyanra, amit csak úgy csinálgatsz, csúszol vele 3 évet és még rossz szakember is leszel belőle. Ahogy érzed.

2012. dec. 7. 14:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Legyél műkörmös, fodrász, autószerelő stb. Ezek mindig kellenek.

Ha ennyire utálod a tanulást, felesleges a felsőoktatásban tanulnod.

2012. dec. 7. 14:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Miért akarsz te fősulira menni?

Menned kellett volna már most szakmára. Én a helyedben jövőre el is kezdeném valamelyiket.

2012. dec. 7. 15:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Pfff... Még jó, hogy akarok fősulira menni, mivel ha csak érettségim van, akkor nem tudok elhelyezkedni.
2012. dec. 8. 01:10
 5/8 A kérdező kommentje:
És az, hogy utálom az összes tantárgyamat az nem jelenti azt, hogy rossz tanuló vagyok. 4,87 volt a tavaly év végi átlagom. (Most bizonyára elkezdi mindenki ezerrel keresni a helyesírási hibákat, hogy "De azt nem úgy kell írni, biztos egyes magyarból")
2012. dec. 8. 01:14
 6/8 anonim ***** válasza:

De nem érted, hogyha utálsz mindent, akkor nem fogod tudni elvégezni? Maximum egy csomó csúszással.

Illetve ha mégis képes vagy beseggelni a tananyagot, akkor is csak arra az időre, míg levizsgázol, aztán el is felejted, mert nem érdekel?

1 tantárgyat mondj, amit szívesen tanulnál és máris nem kell azt írni, hogy ne menj egyetemre.

2012. dec. 9. 12:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy jós képzést. Ott biztosan nem kell reál tárgyakat tanulni, ráadásul - velünk ellentétben - tudni fogod, mi lesz 5 évvel később. :-)
2012. dec. 9. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
:D Utolsó
2012. dec. 9. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!