Pedagógus (magyar/angol) az ELTE-n vagy Igazgatásszervezés a NKE-en? Remélem tudnak segíteni azok akik valamelyik szakra járnak, vagy jártasak a témában, mert elég tanácstalan vagyok.
Igazgatásszervező BA képzés előnye, hogy utána könnyen tudsz menni levelezőn jogász MA képzésre(dr. jur.),míg kapásból jogra elég nehéz bejutni. Pár év közigazgatási alapozás után lehetsz jól fizetett vállalati jogtanácsos, vagy végzett jogászként 3 év ügyvédjelölti gyakorlat és szakvizsga után ügyvéd. Az ismeretségemben aki igazgatásszervezőként végzett (kb. 10 fő, köztük húgom is) az mind elvégezte utána a jogot is, pedig igazgatásszervezőre a gyengébb képességűek, lustábbak mentek.
A pedagógusok sajnos nálunk nagyon alulfizetettek, szép és nemes a hivatásuk, de azért az életmódunkat nagyban meghatározza a jövedelmünk. A gimnáziumunkból az én időmben a leggyengébb intellektuális képességűek mentek tanárnak, de egyébként normális emberek. Azok keresnek közülük jobban, akik elhagyták a szakmát, jellemzően multinál vagy kisebb cégnél valamilyen adminisztratív max. ügyfélszolgálati csoportvezetői szintű munkát végeznek. Kb. felük a pályán maradt, számukra a pénznél fontosabb a hivatásuk szeretete.
36F
Nagyon szépen köszönöm a választ :-)
Egyre jobban hajlok az igazgatásszervezés felé, de még nem tudom sajnos.. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!