Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vannak a...

Milyen lehetőségeim vannak a BME matematika szak után?

Figyelt kérdés

BME matekra szeretnék felvételizni, kapcsán több kérdés:

1. Ha a szerzett tudást a természettudományokban szeretném kamatoztatni, elméleti vagy alkalmazott mesterképzés éri meg inkább? Mely mesterképzés esetén több a választható természettudományos tantárgy?

2. A matematika mely részeit érdemes ismerni és milyen mélységben, hogy ne legyenek nehézségeim az egyetemen? Eleddig nem tudtam, milyen irányba szeretnék továbbtanulni és ezért nem fektettem különösebb hangsúlyt egyikre sem. Matekból kb. idén tanévkezdéstől sikerült emelt szintre fejlesztenem magam, ötös érettségiket írok ezen a szinten. Versenyeredményeim nincsenek, érdemes versenyfeladatokkal tréningezni vagy inkább elméleti tekintetben ismerni a mátrixokat, diff.egyenletek alapjait és hogy mire lehet őket használni?

2012. nov. 24. 20:56
 1/1 anonim ***** válasza:
Én az ELTE-n végeztem matematika B.Sc.-t és matematikus M.Sc.-t. Így az első kérdésre nem tudok pontos választ adni. Általában az elméleti matematikus az elméleti matematikában kamatoztatja a tudását, tehát nem alkalmazza más természettudományokban. Persze vannak kivételek. A második kérdésre. Jó ha teljesen tisztában vagy a középiskolai matematikával. A KÖMAL típusú feladatokat ajánlanám. Nem igazán tudsz felkészülni a tananyagra (a mátrixoknál és diff.egyenleteknél sokkal többre lenne szükség). De nem is kell, mindent meg fognak tanítani neked.
2012. nov. 25. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!