Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igaz hogy kell emelt szintű...

Igaz hogy kell emelt szintű érettségi ahhoz hogy valaki főiskolára vagy egyetemre mehessen?

Figyelt kérdés
Nekem csak középszintű van és amikor én érettségiztem akkor az emelt szint csak a plusz pontok miatt volt jó de én nem tanultam tovább. Ha meggondolom magam akkor jelentkezhetek középszintű érettségivel felsőoktatásba?
2012. nov. 14. 11:20
 1/2 anonim ***** válasza:
A felvételinek nem feltétele az emelt szintű érettségi. Lehet, hogy egyszer majd az lesz, de most még nem. Ha tehát a pontjaid így, középszintű érettségivel is elérik a ponthatárt, minden további nélkül fel fognak venni.
2012. nov. 14. 11:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Néhány szaknál (pl orvosi) kötelező az emelt, de nem mindenhol. Bár vannak tervek hogy majd csak emelt érettségivel lehessen majd továbbtanulni.
2012. nov. 14. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!