Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanul egy "élelmiszermérnö...

Mit tanul egy "élelmiszermérnök"? A diploma után milyen lehetőségei vannak?

Figyelt kérdés
A Corvinus Élelmiszermérnöki karát néztem, csak fogalmam sincs hogy mit jelent :)
2009. aug. 13. 10:01
 1/8 anonim ***** válasza:

ha megnézed az egyetemen a tájékoztatót, megtudsz mindent, amire szükséged van.


"Az alapfokozat birtokában az élelmiszermérnökök alkalmasak:


az élelmiszerek előállításával, forgalmazásával kapcsolatos szakmai közigazgatási feladatok ellátására;

élelmiszertermeléssel és forgalmazással kapcsolatos szakigazgatási feladatok ellátására élelmiszerellenőrző állomásoknál;

a fogyasztóvédelem terén és a szakmai kamaráknál feladatok ellátására;

termelésirányítói és vezetői feladatok ellátására élelmiszeripari üzemekben."


[link]

2009. aug. 13. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
mármint az egyetem honlapján
2009. aug. 13. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi
2009. aug. 13. 11:58
 4/8 anonim válasza:
100%
Hát az első komment szerinti leírás elég hiányos. Én most másodéves élelmiszermérnök hallgató vagyok és a fentiek által felsolt tevékenységek és tanulmányok összesen 2-3 tantárgyra vonatkoznak. Igazából betekintést nyersz mindenbe ami az élelmiszerekkel kapcsolatos, bonyolult kémiai,biológiai, fizikai felépítéstől, kialakulástól, termesztéstől kezdve egészen a fogyasztó asztaláig eljutott élelmiszerekről tanulsz. Élelmiszerek előállításának műszaki folyamatai, gépek és minden aminek valaha köze is volt az élelmiszer-előállításban. Beszéltem pár gépészmérnök haverommal, ők egy az egyben ugyanazt tanulják amit mi, csak mi inkább a kémiai és mikrobiológiai folyamatokra megyünk rá. Amúgy én nagyon szeretem, érdekesek a laborkísérletek, tök érdekes szakirányok közül lehet választani, szóval a lehetőségek adottak. Sokmindent tanulunk és sokat is tudunk belőle hasznosítani. Igazából másodikos létemre nagyjából el tudom dönteni, hogy az összetevői alapján milyen kaját vegyek és hogy ezek az összetevők mien hatással vannak a szervezetre. Fontos hogy nagyon sok a biosz, de kémia annál is több... Én útáltam a kémiát, de itt megszerettették velem. Csak pozitívumot tudok elmondani a szakról. Az más kérdés hogy az iskolai rendszer egy szart sem ér, de túl lehet élni :D
2010. febr. 19. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi hogy írtál, nagyon érdekes volt olvasni. a kérdés már nem aktuális, mert a biológiát, a kémiát és a fizikát szeretem legkevésbé :(
2010. febr. 21. 08:31
 6/8 totheszter válasza:
Nekem az az egy gondom, hogy a kémiát nagyon utálom...sőt!! :/ és írtad hogy megszeretették veled! :) de nekem nem is annyira ment :/ meg lehet ott tanulni?? :O
2013. máj. 12. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Attól függ hogy milyen a tanár! Ha nagyon jó akkor könnyedén megtanulod. Ha nagyon jófej akkor enged puskázni, vagy könnyű zh-t állít össze.

Nem élelmiszermérnöknek mentem, de tanultam fizikát, kémiát, és hát könnyedén vettem az akadályokat pedig még mindig nem érdekel egyik tárgy sem sajnos.

2013. júl. 3. 10:10
 8/8 anonim válasza:
100%

Làtom már nem aktuális, de hátha valaki még nézelődik:

Én Szegeden tanulok élelmiszermérnöknek. A kémiát tudtam legkevésbé ezelőtt, most színötös volt majdnem minden kisdogám, ZHm, a fizika sem a kedvencem, mégis még megajánlott jegyet is kaptam. Borzasztóan motiváló tud lenni 1-1 tanár akiben látod hogy tényleg nagy tudású és át akarja neked adni az anyagot. Főleg ha maga a szak érdekes.

2014. dec. 28. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!