Orvosi így sikerülhet?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta orvos szereték lenni, vagy talán még a gyógyszerész érdekelne, a kémia és a biológia a kedvencem, de a biológiát nálunk nagyon rosszul oktatják az iskolában és az első évben csak társulásokat és növényeket veszünk,amiket én unalmasnak találok, engem az anatómia, a sejtek, az emberi test felépítése érdekelne, és mivel ezekhez hasonlót egyáltalán nem vettünk semmit sem tudok biológiából, nem is tanítanak semmit, és tudom, hogy nekem kéne utána néznem akkor az anyagnak és ez nem kifogás, de számomra a biológiának ezen része unalmas. szerintetek mondjak le az orvosiról vagy nyáron kezdjem el az egészet tanulni, de akik orvosira mennek őket érdekli pl a növénytan? Ha emelt biológia érettségit tervezem, mindenképpen fel kell vennem a biológiát fakultációnak, mert semmi értelme, ott úgysem tanulnék semmit..
2012. okt. 31. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Biosz érettségi kell az orvosira, és ott bizony ezeket fogják kérdezni amiket most tanultok bioszon (meg a következő években). Orvosin az alapoktól kezdik az anatómiát, élettant...

Középsulis anyag csak az érettségihez kell, meg amúgy orvosin is fogsz olyat tanulni ami unalmas és felesleges.

2012. okt. 31. 21:59
 2/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Bizony a biológiának része a növénytan is. Ahogy az irást is a hullámvonalnál és a fecskefaroknál kezdted annak idején, a biológiát is az alapoknál kel.
2012. nov. 1. 08:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Engem is kirázott a hideg az ökológiától meg a növénytantól is. De ahhoz, hogy felvegyenek kellett egy jó biosz érettségi. Érettségin pedig kérdeznek növénytant is, ökológiát is, nem is keveset. Szóval megtanultam.

Nehogymár azért add fel az orvosit, mert "nem szereted a növénytant"... egyetemen is lesz tárgyad ami baromi unalmas lesz és még ráadásul nagyon nehéz is, mégis muszáj megtanulni.

Erőltesd meg magad és kész!

2012. nov. 1. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne menj orvosira , ha ezeket nem bírod megtanulni vagy nem is akarod. Csak azok menjenek oda , akik nagyon eltökéltek. Inkább menj mérnöknek , az könnyebb is és kb. ugyanannyit keresel vele külföldön ,mint ha orvos lennél.
2012. nov. 1. 16:47
 5/5 A kérdező kommentje:
hát én mérnök helyett, ha nem jön össze inkább a vegyészre gondoltam, mert ott sok a kémia ,és azt szeretem, vagy pszichológia :)
2012. nov. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!