Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elég közép kémia érettségi...

Elég közép kémia érettségi kémia alapszakhoz?

Figyelt kérdés
Vegyész vagy meteorológus szeretnék lenni. még nem tudom pontosan, de földtudományi vagy a fizika vagy a kémia alapszakhoz elég csak földrajzból/kémiából/fizikából érettségiznem? mert igazából csak ez a 3 természettudományos tantárgy amit nagyon szeretek(+matek) és ugye matekból így-is úgy-is érettségiznem kell. Tehát elég középszint az érettségiből, vagy ajánlott legalább 1 emelt a biztos bejutás érdekében? Úgy értesültem róla,hogy a ponthatárok ezeken a szakokon alacsonyak, de ezzel nem vagyok teljesen tisztában.
2012. okt. 25. 22:20
 1/8 anonim ***** válasza:

kémia szakos vagyok és igen, a ponthatárok ide nagyon alacsonyak, de benn maradni már annál nehezebb

nem kell emelt érettségi, de ahhoz, hogy ne ess ki az első évben a tudásodnak vagy egy kb 70 %-os középével vagy egy 50%-os emeltével kb meg kell egyezzen (legalább)

de ez csak az én tapasztalatom (szte-n)

2012. okt. 25. 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:

bejutáshoz elég. a kevés jelentkező miatt nevetségesek a ponthatárok. viszont a saját példám, hogy ötös kémia és ötös matekot duplázva mentem a veszprémi egyetemre vegyészmérnökire, és úgy repültem, hogy a lábam se érte a földet. igaz nem is vettem túl komolyan, először voltam koleszos életembe, így kissé többet iszogattam a kelleténél. :-))

de tanultam belőle, most másodéves vagyok egy másik egyetemen kémia szakon, ez jól megy. bár pont a héten írtunk fizkém ZH-t, nem valószínű, hogy meglesz. :-S

azt akartam kihozni, hogy "csak" közép ötössel az elején bajba leszel, ha bent akarsz is akarsz maradni egy jobb egyetemen. főleg a számolásokkal leszel bajba, mert azt közép szinten a legtöbb középsuliba ahol jó ha 2 embert érdekel a kémia, ott egyáltalán nem számolnak.

2012. okt. 26. 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért nem olyan alacsonyak a pontok... Gondolom jobb egyetemre akarsz bejutni. Például BME vegyészmérnökre 432 volt a pont, nekem 5ös lett az emelt kémiám még se vettek fel, ELTE kémiára 370 oda felvettek volna, de szerintem egy sima kémia alapszakkal nem lehet sokfelé menni.
2012. okt. 26. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Na most nem tudom, hogy egyrészt az SZTE miért is nem jó egyetem? Másrészt pedig éppen a kémia szak az, amivel rengeteg felé lehet menni...

Az ELTE marhára túl van értékelve.. pont a kémia az egyik ( a másik a pszichológia ) amit marhára nem az eltén kellene elvégezni, mert a többi egyetemhez képest itt elég trágya a képzés..

2012. okt. 26. 18:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Úgy érzed? Mindkét helyen tanultál? Nekem az eleget mond, hogy világrangsorba pár éve csak az ELTE-fizika, kémia szakja került be, ill. a Corvinus képzése, de ez mellékes. Tudom, hogy idén már a Szegedi is bejutott az első 500.-ba attól függetlenül az ELTE értékesebb diplomát ad. JA és igen, nem lehet sokfelé menni kémiával. Tanár vagy vegyész. Egyik sincs agyon fizetve.
2012. okt. 26. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Képzeld mindkét helyen tanultam, de az ostoba kijelentéseidből látszik, hogy nagyon sokat értesz a témához.
2012. okt. 26. 19:29
 7/8 anonim válasza:
Meg h kemia alapszakkal nem jok a lehetosegek?? Dehogynem.. A mesterkepzest vegezheted a BME vegyeszmernoki vagy gyogyszervegyeszmernoki szakjain, de akar az ELTE vegyesz szakan, amelyik jobban tetszik.. El tudsz helyezkedni lazan nagy cegeknel, mint pl. TEVA, Richter, Roche, Egis...stb. Szoval csak hajra, mert ugyan ho fizuk vannak. Kezdo fizetes ha a BME-n vegeztel 180-200 nettonal indul.
2012. okt. 27. 09:59
 8/8 anonim ***** válasza:
a kémia bsc-t nem fogadják be teljes értékben vegyészmérnök mesterre. csomó kreditet pótolnod kell. gyógyszerésznek meg még annyira sem. de ezektől függetlenül szerintem is megéri kémiát tanulni.
2012. okt. 27. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!