Elég közép kémia érettségi kémia alapszakhoz?
kémia szakos vagyok és igen, a ponthatárok ide nagyon alacsonyak, de benn maradni már annál nehezebb
nem kell emelt érettségi, de ahhoz, hogy ne ess ki az első évben a tudásodnak vagy egy kb 70 %-os középével vagy egy 50%-os emeltével kb meg kell egyezzen (legalább)
de ez csak az én tapasztalatom (szte-n)
bejutáshoz elég. a kevés jelentkező miatt nevetségesek a ponthatárok. viszont a saját példám, hogy ötös kémia és ötös matekot duplázva mentem a veszprémi egyetemre vegyészmérnökire, és úgy repültem, hogy a lábam se érte a földet. igaz nem is vettem túl komolyan, először voltam koleszos életembe, így kissé többet iszogattam a kelleténél. :-))
de tanultam belőle, most másodéves vagyok egy másik egyetemen kémia szakon, ez jól megy. bár pont a héten írtunk fizkém ZH-t, nem valószínű, hogy meglesz. :-S
azt akartam kihozni, hogy "csak" közép ötössel az elején bajba leszel, ha bent akarsz is akarsz maradni egy jobb egyetemen. főleg a számolásokkal leszel bajba, mert azt közép szinten a legtöbb középsuliba ahol jó ha 2 embert érdekel a kémia, ott egyáltalán nem számolnak.
Na most nem tudom, hogy egyrészt az SZTE miért is nem jó egyetem? Másrészt pedig éppen a kémia szak az, amivel rengeteg felé lehet menni...
Az ELTE marhára túl van értékelve.. pont a kémia az egyik ( a másik a pszichológia ) amit marhára nem az eltén kellene elvégezni, mert a többi egyetemhez képest itt elég trágya a képzés..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!