Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Anglisztika szakkal külföldön...

Anglisztika szakkal külföldön boldogulni?

Figyelt kérdés
jövőre érettségizem és lehetséges, hogy anglisztikára adnám be a jelentkezésemet. terveim között szerepel, hogy írországban, azután pedig ausztráliában telepedjek le. ha ezen a szakon végzek, akkor van lehetőségem külföldön munkát találni(persze szakmán belül?
2009. aug. 9. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Szakmán belül? Mert mit gondolsz, mit jelent az, hogy anglisztika? Elárulom: alapozó tantárgyakat. Nyelvészeti bevezető, irodlami bevezető, filozófiai bevezető... Olvasószemináriumok, Chomsky-összes művei, Angila és Amerika története dióhéjban. Mellette két teljes félév bezgyak - hurrá -, és választhaó szemináriumok, mint pl. szociológia, vallás, filozófia, satöbbi.

Magyarán anglisztika diplomával pusztán annyit fogsz tudni igazolni, hogy tudsz angolul valamilyen szinten, illetve van némi általános műveltséged, és beleszagoltál az angolszász kultúrákba. Szerinted ezzel milyen állást fogsz kapni akár Írországban, akár Ausztráliában? Az itteni diplomád kb. annyit ér, mint egy kinti érettségi...

Szóval én azt mondom, hogy tanulj valami szakmát, pl. menj el ápolónőnek, szakácsnak, vagy bárminek, mellette fejleszd az angolodat. Így van esélyed munkát találni, anglisztika diplomával max. körberöhögnek.

2009. aug. 9. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Az a szomorú igazság, hogy az előzőnek igaza van, kinn egy anglisztika diplomával semmit nem fogsz érni. Itthon arra jó, hogy taníts vagy fordíts
2009. aug. 9. 21:45
 3/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, nagyjábol én is így gondoltam...szeretnék Ausztráliába letelepedni, csak nem tudom milyen egyetemet válasszak, aminek kint is hasznát veszem...

esetleg építészmérnöki??

2009. aug. 10. 11:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Építészmérnökit nem tudom. Orvosra mindenhol szükség, illetve amiket az első írt, mert azokat a helybéliek nem nagyon akarják elvégezni, így ott ezzel előnnyel indulsz.
2009. aug. 10. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!