Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak érettségi után?

Mit csináljak érettségi után?

Figyelt kérdés
nemtudom még mindig hogy mi lenne a nekem való szakma..tudtok olyan oldalt ami segít ebben vagy vmi jó teszt? lécci segítsetek=(
2009. aug. 9. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Ebből semmit nem írtál arról, hogy egyáltalán mi az, ami érdekel.. Így elég nehéz... Amúgy érettségi után elmehetsz főiskolára/ egyetemre, elvégezhetsz egy OKJ-s képzést, vagy akár dolgozhatsz is.
2009. aug. 11. 01:41
 2/4 A kérdező kommentje:
írtam a kiegészítésben...hogy oldalakat keresek. amin vannak pályaorientációs tesztek, stb. amugy én okj-re akarok menni..és a gyerekek érdekelnek. szal? :S
2009. aug. 11. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt vannak pályaorientációs tesztek, igaz ezek inkább felsőoktatási képzéseket ajánlanak: [link] de ha megvan a terület, abból már tudsz keresni OKJ-s képzést is (pl. ha érdekel a jog, OKJ- ben van jogi asszisztens képzés).

Azt írtad, hogy szereted a gyerekeket. Ilyesmit találtam hozzá: Csecsemő- és gyermekápoló

Csecsemő- és gyermeknevelő -gondozó

Egészségügyi asszisztens (akár gyermekorvos mellett is elhelyezkedhetsz)

Gyermek anaeszteziológiai és intenzív szakápoló (RÁÉP)

Gyermek- és ifjúsági felügyelő (RÉSZ)

Gyermekgondozó-nevelő

Gyermekotthoni asszisztens (ELÁG)

Gyógyúszás foglalkoztató (RÁÉP)

Házi időszakos gyermekgondozó (RÉSZ)

Ifjúságsegítő

Kisgyermekgondozó, -nevelő (ELÁG) (talán ez az, ami neked tetszhet)

Szociális asszisztens (ELÁG)

Szociális gondozó

Szociális gondozó és ápoló (ELÁG)

Szociális gondozó, szervező (ELÁG)

Szociális segítő

Szociális szakgondozó

Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző (ELÁG) (ezek a szociális dolgok nagyon durvák, szóval ehhez kell az, hogy ne legyél túl érzékeny lelkű, mert ezekben a munkakörökben szörnyű sorsokkal találkozik az ember :S)

Ezeket itt kerestem: [link]

Azért Te is böngészd át, ki tudod választani a tanulmányi területet, és kidobja az összes ahhoz tartozó szakmát, amelyekre rákattintva további információkhoz is juthatsz. Remélem, találsz valamit! :) Sok sikert!

2009. aug. 15. 10:23
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen:)
2009. aug. 16. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!