Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem gyilkolták volna meg...

Ha nem gyilkolták volna meg Ferenc Ferdinándot 1914- ben, akkor is kirobbant volna egy háború? Szerintetek mi robbantotta volna ki? Ugyancsak vesztettünk volna, és szétszakítják az országot?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy a történelemben nincs ,,ha",de azért érdekwlne a véleményetek.

2012. okt. 12. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Elvileg ez egy ürügy volt a háborúra, ezért valószínűleg kitört volna, csak más ürüggyel.
2012. okt. 12. 15:49
 2/6 A kérdező kommentje:
De úgy hallottam,hogy vki 1917re jósolt egy háborút.
2012. okt. 12. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:
valamikor akörül ki kellett robbannia a háborúnak. olyan feszültség gyűlt fel Európában, hogy azt máshogy nem tudták volna megoldani. Ferenc Ferdinánd megölése csak a casus belli volt, mikor Anglia, Franciaország és Oroszország Szerbia oldalára állt, természetesen nem Szerbia volt a fontos hanem Németország legyőzése
2012. okt. 12. 20:51
 4/6 pippy5 válasza:
Kirobbant volna, gondolom, de ha nem az Osztrák-Magyar-Monarchia robbantotta volna ki, akkor kevéssé súlyos lett volna a megtorlás. Nyilván akkor is a későbbi vesztes oldalon lettünk volna, de más felállás, hogy menet közben állunk be, vagy mi robbantjuk ki (oké, Németország sürgette a hadüzenetet, de akkor is) egy elegáns "Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam". Ebben a robbanékony helyzetben nem lett volna szabad Ferenc Józsefnek vállalnia a hadüzenetet. Persze mint gazdaságilag lemaradt, a gyarmatosításból kimaradt, de nagyhatalommá emelkedett országként ő is - csakúgy, mint Németország, a központi hatalmak előnyöket, gazdasági fellendülést, a gyarmatok esetleges újraosztását... várta a hadi győzelemtől.
2012. okt. 13. 20:32
 5/6 pippy5 válasza:

"Minden meggondoltam, mindent megfontoltam" aláírással

bocsánat, a vége az előbb lemaradt

2012. okt. 13. 20:32
 6/6 anonim válasza:
A trónörökös halála csak ürügy volt.A háborű honapokon belül kitört volna amúgy is
2013. márc. 29. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!