Mit ajánlotok? Mennyire ésszerű?
Üdv mindenki.
Jelenleg 8.osztályos 4,6-4,7-es átlaggal rendelkező 14 éves lány vagyok.
Jövő beli terveim katasztrofálisan nincsenek.. :O
Ami már régóta kavarog a fejemben: Állatorvosi.
A gyakorlatom megvan.. a ló betegségeket automatice felismerem..saját lovam van..oltásokat, injekciókat beadom.. a kosz és a vér nem hat meg..
Szóval.. jelenleg Dunapatajon tanulok. A szüleim nem engedik hogy messzire menjek tanulni ezért a Kalocsai iskolák közül kell választanom. (Dózsa, Kossuth vagy Szent István.. ) Melyiket ajánljátok?
Ha tovább mennék akkor egyértelműen Budapest állatorvosi egyetem..de oda meg be kéne jutnom az államilag támogatottba mert fél milla egy fél évre +kolesz és utázas.. nem kis pénzecske.. :S
~Összefoglalva: Dunapatajról elmegyek -->(valószínűleg) Kossuthba--> Bp.
Mi erről a véleményetek?
Mennyire tudnék elhelyezkedni?
Én ezt a 4,7-et kisujjból rázom ki.. a lecke íráson kívűl nem tanulok itthon semmit.
És még egy kérdés:
Milyen tárgyakra kéne ebben az esetben rágyúrnom?
Hát arra a nyelvvizsga miatt kell rágyúrnod.amúgy a felvételihez (még) nem számít semmit,mert kötelező a két emelt,és azokkal meg van a maximális pluszpontod,amit el lehet érni.a diplomát viszont nyelvvizsga nélkül már nem is adják oda.de ez még messze van :)
amúgy meg nagyon hasznos a nyelv ismerete,az angol az alap.ma már szerintem dolgozni se nagyon tudsz anélkül :/
mondjuk én imádom a nyelveket,de van azért olyan csoporttársam,aki annyira nem,szóval nem követelmény az egyetemre.
Megvan belőle a 4es de nem egyszerű meg értenem a nyelvtan részét.. a szavakat még órán megtanulom..
de ha más nem lesz elmegyek külön tanárhoz..
amúgy még egy kérdés.. akkor.. :D
Milyen szintű nyelv vizsga kell hozzá?
Hát azt még valahogy majd össze szenvedem.. :D
Múltkor szv.-n csináltunk ilyen lapot (az írásbeli részét) a 80-ból 71 pontom lett...
(alapfokú.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!