Összességében tehát aki nem villamosmérnöknek tanul, az fel is kötheti magát?
Hát azért ez attól is függ, mi érdekel téged. Csak azért ne menj informatikusnak vagy mérnöknek, mert állítólag jól keresnek. Aki nem motivált ezen szakmákban, az nem fog jól keresni. Szóval jól teszed, ha foglalkozol vele. A lényeg hogy az érdeklődést kombináld némileg a munkaerő piaci igényekkel. Pl. ha érdekel az ókori Egyiptom, attól még nem érdemes ilyen szakra menned, majd hobbiból olvasol róla, el is utazol oda, ha lesz rá pénzed, de egyiptológusként nem lenne esélyed elhelyezkedni. Ha mégis, legyen mindig B terv.
Szóval ha gondolod, leírhatod mi érdekel, itt nem csak tantárgyakra gondolok, aztán megnézhetjük milyen szakmák kapcsolódnak ezekhez, esetleg utána lehet nézni annak is, ezek közül melyek piacképesek most, melyeknél várható a jövőben, stb. Vitaindítónak tényleg jó kérdés, nyilván persze tudjuk nem így van.
6:
Általában nem a nyelvszakosokkal van a gond. Na de szabad bölcsészet, társadalomtudomány, művelődésszervezés például... De mondhatom a magyar szakot is, aminek tanárként van értelme, de egyrészt többségük nem is akar és amúgy sem tud tanár lenni, mert túl sokat képeznek belőlük.
Hát válaszd azt ami érdekel, mert ha olyat tanulsz, amivel esetleg el lehet helyezkedni, de egyáltalán nem érdekel, akkor semmi értelme, csak elb*szod az életed, mert ha lesz is munkád, lehet, hogy utálni fogod, de az is lehet, hogy 1-2 félév után otthagyod a sulit, mert egyszerűen nem fogod bírni. Én se tudtam középsuliban se az olyan tárgyakat jól megtanulni, amik nem érdekeltek annyira, mint ami érdekelt.
Én a Hadtudományira járok, imádom, meg valószínűleg munkám is lesz. Engem ez érdekelt kisiskolás korom óta, és szerintem nem is fogom soha megbánni, hogy ide jelentkeztem.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!