Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás tovább tanulás terén?
16 éves lány vagyok, jelenleg egy 8 évfolyamos gimnázium 10. osztályába járok. Nem rég tettem egy sikeres középfokú angol nyelvvizsgát, ezt követően pedig németből szeretnék. :) Nagyon érdekelnek az idegen nyelvek, ezek mellett még mást is szívesen megtanulnék, nyitott vagyok a világra, látom ezeknek a fontosságát. Szeretek utazni. Valamint reálos beállítottságú vagyok, matek tagozatra járok, illetve még fizika órákat vettem fel plusz óraszámba. Az évvégi átlagom 4,6 körül szokott lenni. A történelem nem az erősségem, persze azért azt is szívesen olvasom el. :)
Tovább tanulás terén sajnos nem igazán tud a családom segíteni. :( Nincs ötletük, ők nem tanultak tovább, de én viszont szeretnék. Ezért szeretnék most ismeretekkel bővülni, merre, milyen lehetőségek vannak?! Leginkább a külföld érdekel, egyetemet, főiskolát is Ausztriában, Németországban néztem, de sajnos azt hallottam, ott nagyon drága a szállás, ellátás, egyéb...
Magyarországon pedig pontosabban milyen 'ágak' vannak? :)
Most már ideje lenne eldöntenem, hogy melyik tantárgyakból teszek emelt érettségit, ezért is fontos ezek tudnom. :)
Minden, ami a továbbtanulással kapcsolatos nagyon érdekel! A válaszokat előre is köszönöm! :)
minek kéne eldöntened most? én 12. év elején nem tudtam h hova akarok jelentkezni, és érdekes mód, februárra már volt konkrét célom (ami sikerült is).
szval nyugi, még bőven van időd. csak továbbra is legyen jó az átlagod.
Hát, nem tudom. :D
Kíváncsi vagyok mik jöhetnek szóba...
Építész mérnökre gondoltam (mert a rajzot is nagyon szeretem), de nem tudom... Az a gondom, hogy nem vagyok tisztában mik közül lehet választani.. :D
regisztrálj felvi.hu-n, ott lehet ilyen teszteket kitölteni (Érdeklődésvizsgálati kérdéssor). mondjuk nem mindenkinél ad ki reális eredményt, de egy próbát megér:D
esetleg majd menj el pályaválasztási tanácsadóhoz.
bár nekem is 77%ban hasznos válaszaim vannak, de nem az előző vagyok :D
szal én is megcsináltam a felvi.hu-s tesztek és anno nekem bejött, ugyanúgy ahogy ez a 94 kérdéses teszt eredménye is kb 95%ban illik rám: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!