Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programtervező informatikus:...

Programtervező informatikus: ELTE vagy SZTE?

Figyelt kérdés
Továbbtanulási szempontból kérdezem, hogy melyikre érdemesebb továbbtanulni: melyik diploma ér többet, melyiket fogadják el jobban? Esetleg mérnökinformatikus jobb mint a progrmtervezői? Melyiket ajánljátok?
2012. okt. 4. 22:31
 1/5 anonim válasza:
65%
ELTE
2012. okt. 4. 23:24
 2/5 anonim ***** válasza:

ELTE, de az SZTE is nagyon jó ám!

A mérnökinfó meg kicsit más a proginf, más az anyag is, nem nagyon hasonlítható össze.

2012. okt. 4. 23:32
 3/5 anonim ***** válasza:
41%

Szvsz mérnökinformatikus jobb, több okból is:

1. Programozni nem az egyetemen, hanem otthon tanulsz meg, az egyetem legfeljebb némi alapokat ad. Ebből a szempontból mindegy melyik szak.

2. Ugyanakkor mérnökinfón egy csomó olyan műszaki tárgyat tanítanak, amelyeket később nagyobb eséllyel tudsz hasznosítani, mint ami pluszt a proginfó számításelmélet, matematika területén ad.

3. Továbbtanulás szempontjából rugalmasabb a mérnökinformatikus, több Msc-re, szakirányú továbbképzésre lehet továbbtanulni kreditelismertetés nélkül. Lényegtelen dolognak tűnik, de nem az, én proginfót végeztem, és csak utána szembesültem vele.

Szóval szerintem inkább mérnökinformatikus. Amúgy nem olyan nagy a két szak közötti különbség, ahol egy egyetem egy karán van, mint az SZTE-n, ott nem nagy, nyilván Pesten két külön egyetemen van, ezért nagyobb.

2012. okt. 5. 08:18
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

marha nagy hülyeség összehasonlítani két infós szakot. én azért mentem proginfóra mert rühellem a fizikát. most ez olyan, h a szakácsok jobban mint az asztalosok, mert ők tudnak főzni. és ha valaki nem szeret főzni? relatív.

tény h 1. félévben nagy részben ugyan azt tanulják, de utána már marhára de nem. valaki ezt szereti, valaki pedig azt. én a műszaki részét nem kedvelem annyira (annak ellenére h elég szépen bevasalták rajtunk középiskolába), és ezért is nem mentem mérnökinfóra.

és sztem az ELTE és az SZTE gyakorlatilag egy szinten van (ha a munkavállalás szempontjából nézzük). mindkettő elég jó hírű egyetem. de egyébként én SZTE párti vagyok (nagyobb a hallgatói élet, tipikusan egyetemi város, illetve az egyetem több juttatást ad a hallgatóknak (pl. ingyenes féléves bérlet a tömegközlekedésre, persze ez akkor számít ha a szüleid nem pénzt sz.rnak:) )).

2012. okt. 5. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:

"tény h 1. félévben nagy részben ugyan azt tanulják, de utána már marhára de nem"

Ez nem igaz. Olyan 20% a különböző, mérnök-infón van 1-2 mérnöki tárgy, villanytan (BME: háre), fizika, proginfón meg 1-2 plusz számításelméleti, matematikai, programozás módszertani és programtervezési tárgy.

Én konkrétan Pannon Egyetemen végeztem, de megnéztem most az SZTE tantervet, ott is olyan 20% a különböző tárgyak aránya. Természetesen Msc teljesen más.

2012. okt. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!