Továbbtanulás vagy külföldi munka?
Figyelt kérdés
4.es vagyok egy műszaki középiskolában. Ki tudnék menni Németországba dolgozni, mint fizikai munkás, elég jó fizetését (sőt, az ittenihez képest kiváló). De nem tudom megérné-e?! Ha kimennék dolgozni, nem tudom, hogy meddig lennék ott. Viszont ha az nem jön be, akkor itt kell szerencsét próbálnom, amihez jól jönne egy egyetemi diploma is. Szóval te a helyemben továbbmennél tanulni, vagy kimennél külföldre dolgozni? Esetleg van valakinek tapasztalata az ilyennel kapcsolatban?2012. okt. 4. 09:21
1/6 anonim válasza:
Én kimennék és vissza sem jönnék.
Ebben az országban diplomával sem érsz sokat.
2/6 anonim válasza:
Dettó. 5 év múlva, ha már felépítetted az egzisztenciádat Németországban, akkor ott is el tudod kezdeni az Egyetemet (már persze ha akkor még akarsz tanulni).
3/6 anonim válasza:
lehet csak a pofám nagy de tuti kimennék ha lenne lehetőségem. te pont jó helyzetben vagy. msot fogsz érettségizni. nem vágtál bele semmibe. kimész. dolgozol. és ha még ezek után van kedved hazajönni akkor itthon többet ér a pénzed. és akár 5 év mulva is elmehetsz a főiskolára. akkor sincs késő. mondjuk nem leányálom külföldön élni.
4/6 anonim válasza:
A nyelv miatt mindenképpen megérné, meg persze a pénz miatt is, és utána még mindig tudsz lépni (gondolom nem feltétlenül fizikai munkásként képzele el az egész életed, ha egyetem a cél...).
5/6 A kérdező kommentje:
Hát persze hogy nem. De mivel a családom fülműveléssel foglalkozik, mindig is lesz munka itthon, szóval egy részben vehetjük úgy, hogy egész életemben avval fogok foglalkozni. Szeretnék ,,kitörni" innen..
2012. okt. 5. 08:41
6/6 anonim válasza:
Egyértelműen azt mondom, hogy menny amíg lehetőséged van.
Én sok nehézség, és nem kevés pénz árán már lassan három éve, hogy lediplomáztam. Ybl Miklóson szereztem 2 szakirányú végzettséget, ami véleményem szerint egy elég neves főiskola, és ott a mérnöki diplomának van súlya. Mindehhez képest, eddig nekem csak betanított munkám volt. Ebben az országban semmi lehetőség. Minimálbérért gürizek. Én már 2 éve bánom, hogy főiskolára mentem. Az én tanácsom, véleményem, hogy menny ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!