Újságban tini tanácsadó. Mit tanuljak hozzá?
Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem, hogy vannak a tinimagazinokban ilyen tanácsadók, pszichológiai végzettséggel. (pl: 100Xszép-kérdezd Dikót, stb.) szeretnék segíteni a fiataloknak újságon keresztül. az újságírás is érdekel. Érdemes ehhez elvégeznem a pszichológiát vagy anélkül is tudom ezt csinálni egy újságban?2012. szept. 25. 20:31
1/5 anonim válasza:
Azért ha pszichológiai tanácsokat adsz a kislányoknak illene konyítani valamit a témához, nem?
2/5 A kérdező kommentje:
Persze, ez természetes hogy tanulni kell hozzá, de az a kérdésem, hogy konkrétan pszichológiát kell ehhez tanulni? Vagy lehet mást is ami esetleg rövidebb időt vesz igénybe. Mert nem mindegyik újságnál válaszol konkrét pszichológus doktori végzettséggel pl..
2012. okt. 1. 21:28
3/5 anonim válasza:
Az újságokban sztem a 80%-a kamu kérdés. Nem is az olvasók írják, hanem amiről épp kedve van írni az "újságírónak" arról kiír egy fiktív kérdést. Sztem kb. senki se veszi komolyan ezeket. Mi már tiniként is azért kezdtük itt az olvasást az újságban, mert fetrengtünk a röhögéstől, annyira agybeteg kérdések voltak. El nem tudom képzelni, hogy tényleg pszichológus válaszolná meg őket. Esetleg ott vannak normálisabbak, ahol pszichológus adja a nevét meg a képét a válaszokhoz. Ahol névtelenül válaszolnak, ott tuti nem kell pszichológus végzettség.
4/5 anonim válasza:
"pszichológus doktori végzettséggel"
Nem kötekedés, csak kijavítanálak: a pszichológus nem orvos, a pszichológia a bölcsészettudományba tartozik. A doktor orvosit végzett (esetleg a pszichiáterrel kevered, az is más mint a pszichológus).
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, de nem is így értettem. "Pszichológus doktori végzettséggel", nem kötekedem, csak kijavítanálak: A pszichológián elvégezheted az alapszakot, aztán a mesterszakot és még doktorálhatsz is belőle. Ezért irtam hogy doktori, nem az orvos doktorra gondoltam aki megvizsgál...A pszichiáter teljesen más..
2012. okt. 17. 15:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!