Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nos, tanácstalan vagyok,18...

StephanieXx kérdése:

Nos, tanácstalan vagyok,18 évesen nem tudom, hogy hova menjek továbbtanulni. Felvettek egyetemre. De nem akarok menni?

Figyelt kérdés
A kérdés lényege,hogy...mit csináljak,külföldre akartam kimenni..de anyukám nem engedett..és most itt állok,nem tudom,hogy mit csináljak...a mivel lehet jól keresni?:S
2009. aug. 1. 21:43
1 2
 1/13 anonim válasza:
84%

Hasonló problémám van; felvettek egy olyan szakra, ami már nem igazán érdekel, és én is külföldre szeretnék menni, de a szüleimnek nem tetszik az ötlet, de tuti kimegyek... Na mindegy, én valami szakmát ajánlanék, okj-t, vagy győzd meg anyudat. :D

Egyébként hova vettek fel és miért nem akarsz menni? Ha publikus...

2009. aug. 1. 21:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Halassz, két fél évet szoktak engedni simán. 1 éved lesz arra, mit is szeretnél, hidd el, 1 év alatt sok minden változik. Én is halasztottam tavaly, és nem bántam meg egyáltalán, most kezdem az elsőt. 21/L
2009. aug. 1. 22:01
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Na most jönnek a lepontozások.

De, hogy engedheted meg , hogy anyukád döntsön helyetted? Ez a te életed.

A másik meg , hogy herótom van az olyanoktól akik bejelölnek egy szakot, de jaj mégsem oda akarok jeligével sír a szájuk. Gratulálok, ezzel elvetted a helyet egy olyantól aki valóban azt akarta volna tanulni...

Bocs, de ez az igazság

2009. aug. 1. 22:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Elöször a negatív válaszok,már ne is haragudj de már évek óta járok elsősegélynyújtási versenyekre és,minden ami az egézségügyel kapcsolatos...ezért logikusnak láttam,hogy,egézségügyi főiskolára jelentkezzek...de tévedtem,nagyon sajnálom,aki nem jutott be,de nem hiszem,hogy miattam lenne,ha nem megyek akkor nem kérek halasztást.
2009. aug. 1. 22:40
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves második:Miért halasztottál?

Kedves első kérdező:nos az okát nem tudom...én sem

2009. aug. 1. 22:47
 6/13 anonim ***** válasza:
59%

utolsó vagyok.

tényleg nem bántásból írtam, de hidd el, így ha beiratkozol ha nem nem marad meg az az egy hely. szerintem kezd el, és hátha megtetszik és folytatod, vagy otthagyod igaz, így elmegy 2 támogatott féléved. szerintem menj okj-ra, vagy halassz és dolgozz valamit, de ezzel nem fogsz sokat keresni így, de legalább lesz valami pénzed.

2009. aug. 1. 22:53
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
ha jól akarsz keresni akkor mérnöknek menj. Kemény matek és fizika, de ha túléled akkor szinte garantált állás, és egy kezdő mérnöki fizetés is 180e körül mozog, még a legrossabb helyeken is!
2009. aug. 1. 22:53
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

Kár, hogy a pénz a legfontosabb...

Jobb, ha valami olyan helyre mész ami elsősorban nem hivatást hanem karriert ígér.

2009. aug. 1. 22:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Vöröskereszteztél? Én is csináltam az elsősegélyt évekig, és végül mérnökire mentem, de még mindig úgy érzem, hogy az egészségügyet is legalább ilyen lelkesedéssel csinálnám. Viszont sok olyan dologgal megismerkedtem a VK-ban, amihez kedvem lenne: pályázatírás, programszervezés, szociális szféra. Szerintem csináld végig ezt az egy évet azon a szakon, amire felvettek, hátha megtetszik. Közben dolgozgathatsz még ide-oda, és kitalálhatod, mi is akarsz lenni. De év végére mindenképpen döntsd el.
2009. aug. 2. 12:05
 10/13 A kérdező kommentje:
Első helyen élelmiszermérnöki szakor szerettem volna megjelölni...de lebeszéltek,róla,hogy "esélytelen az elhelyezkedés"...Tényleg el lehet helyezkedni azonnal?
2009. aug. 2. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!