BME villamosmérnöki mellett estin kibírható egy webprogramozó OKJ?
Mindkettő irány nagyon érdekel, és hobbiként űzöm is őket.
Webprogból HTML CSS kisujjból, php megértés/átalakítás szinten, mySQL valamennyire megy, úgyérzem egy OKJ-t elég könnyen meg tudnék csinálni. Villany meg olyan szinten h egy tranzisztoros erősítőt össze tudok állítani, megépíteni.
A kérdés az, hogy beledöglök-e? Bulizni is imádok, és középsuliban sem tanulok igazán sokat.
kb 360-370 felvi pontot várok.
Felvetődhet hogy webprogból az OKJ szinte semmi, de ha abban látok több lehetőséget majd ráfekszek az önképzésre, ártani nem fog 1 OKJ, +itthon adótámogatást kapunk ha szakmát tanulok.
Én web-programozóra jártam egyetemen. Nem olyan egyszerű,bár te nem nappalira mennél, de akkor sem hiszem.
"Webprogból HTML CSS kisujjból"
A HTML kb. 1 hónapig a CSS-t pedig csak 2 hétig tanultuk, ez azért nem olyan sok.
Ennél lényegesen több programozás nyelvet tanultunk: XHTL, JavaScript,DHTML,HTML5,XML,AJAX,jQuery.
C-t és visual basicet két féléven át.
Adatbázis kezelés és php-t három féléven át tanultuk, és ezek mellett rengeteg elméleti óra is volt.
Szerintem igen beledöglenél, egyszerre ne kezd el. Állj neki az egyiknek és ha meggy akkor a másikat is elkezdheted mellette.
A villamosmérnökihez nem értek, de infón az első két félévben a matek a legdurvább. Ha matekból _nagyon_ jó vagy (=spec. matra jártál gimiben), akkor megpróbálhatod. Egyébként nem ajánlom, mert a villamosmérnöki is akkor értékes csak, ha elvégzed - ne kockáztasd a kiesést. Itt megnézteheted, hogy milyen nehézségű zh-k (~témazáró) vannak:
Matek info faktos vagyok, bár előző évben infóra nem jártam be.
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöldek
Egyébként egyetemen hogy/hol lehet webprogramozást tanulni? Csak OKJ-t találtam belőle.
Felsőfokú szakképzésen tanítják egyetemen. Ez olyan mint az alapképzés csak nem kapsz diplomát hanem egy felsőfokú OKJ-s végzettséget. Ja és ez csak 2 éves.
Itt egy lista, hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!