Milyen egyetemre menjek?
jó, én akkor segítek!
legyél programozó és szeresd meg a kőkemény matek/infó elméletet + fejleszd ki a logikus gondolkodást (a programozáshoz) ami jelen pillanatban abszolút nem jön át az írásodon.
Ne (csak) a pénzért akarj dolgozni.
Válassz ki egy szakot, amelyben több érdeklődési köröd is benne van vagy érinti.
Szerintem manapság Magyarországon leginkább mérnökként keresnél a legtöbbet (vegyészmérnök, esetleg villamosmérnök, biomérnök). Legalábbis ezek azok a szakok, amiket ha elvégzel akkor nagy valószínűséggel nem lenne gondod a megélhetéssel.
De ha azt hiszed, hogy annyi az egész, hogy eléd raknak egy csomó könyvet, megtanulod, lediplomázol és már hullik is az öledbe a sok szászezer, akkor nagyon naív vagy és butuska.
Gondolj bele: akkor mindenki ezt csinálná (legalábbis többen mint most).
Ha elég okos vagy, kellően talpraesett és rafinált, elég simulékony a természeted ahhoz, hogy a megfelelő emberekkel összebarátkozz akkor van esélyed egy jól fizető állásra. De ez rengeteg munkába kerül és nem csak a tanulás terén!
És azt se jelenteném ki hogy bármit meg tudok tanulni 16 évesen. Az a "bármi" amit eddig tanultál mind semmi! El sem tudod képzelni, mi az hogy sokat tanulni. De majd megtudod úgyis.
Mindegy, ahogy írtam, szerintem a mérnök képzésekkel nem lőhetsz mellé ha a sok pénz a célod!
Igenis az érdeklődési köröd a fontos!! Mert 40 éves korodra egy kiégett, depressziós, munkáját kelletlenül, nem is feltétlen jól végző ember leszel vagy rosszabb, ha csak az elhelyezkedés és a bér érdekel.
Magamból kiindulva, én is nagyon nehezen választottam. Úgy kerültem mégis egy adott szakra, hogy nézegettem a felvi.hu-t, és már a neve alapján szemet szúrt egy szak, ami többet is lefed az érdeklődési köreimből + még az alapcélja, a lényege is közel áll hozzám.
Ezzel a szakkal pl. momentán eszméletlenül nehéz elhelyezkedni. Mégis hiszek a kemény munkában, az elszántságban és abban, hogy TALÁN, valamiből, csoda folytán jobb lesz a helyzet. Ha nem, NA arra az esetre marad egy olyan szakma MAJD, ami nem érdekel, de a megélhetésért...
Itt egy rakat szak, amikhez jó a matematika emelt.
Egyébként pedig tényleg ne mi mondjunk szakokat...
Max. a családod, jóbarátaid, tanáraid meg esetleg pályaválasztási tanácsadó.
Más nem mondhat szakot.
És nem a pénz a lényeg, a hivatás ezt megelőzi!!!
ennyi erővel am minden második vidéki suli is lehet "Mo legjobb iskolája". én is mondhatnám h ahova én jártam, az az ország legjobb sulija (marhára de nem protekció alapján vesznek fel embereket és elég nehéz volt bekerülni anno). oké h isteníted a sulidat, de ez már nagyképűségbe megy át. mert lásd be, egyik ranglistán sincs rajta a Földes (azt se tudom igazából hol van). körül nézhetsz google-n, nem csak budapesti sulik vannak fent a listán.
mellesleg az észjárásod eléggé logikátlan (mondjuk még csak 16 éves vagy, de azért már tőled is többet várna az ember).
és az egyetemen semmire se mész h "de én bármit meg tudok tanulni" szöveggel. ha nem szereted max bemagolod, következő félévben egy épp ráépülő tantárgynál meg meghúznak, mert azt a tudást nem tudod alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!