(Egyetem) Ha karon belül szeretnék átjelentkezni 1-2 félév után más szakra, akkor számít az, hogy érettségi pontok alapján az új szakra nem vettek volna fel? Vagy csak a kreditszám a lényeg?
Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni, sajnos előre láthatóan nem lesz meg a pontszámom a kinézett szakra. Ezért gondoltam, hogy a karon belül(amúgy BCE-GTK) mást, alacsonyabb pontszámút jelölök meg, és később próbálok meg átjelentkezni. Az első 3 félévben tudtommal úgyis ugyanazt tanuljuk. Ez így lehetséges?:)2012. szept. 13. 18:26
1/3 anonim válasza:
Hűűűűha. Hát szerintem igazából nem. Vagy nem is tudom. Szerintem csak érettségi alapján jelentkezhetsz egy szakra. Legalábbis én senkit, de senkit nem tudok, aki ilyet csinált volna. Ha nem tetszik a szakod, akkor csinálhatod azt, hogy abbahagyod, érettségi alapján jelentkezel máshová és az addig megszerzett krediteidet elismerteted. Így nem leszel hátrányban (mert az első 3 félév, de minimum az első 2 tényleg ugyanaz). Vagy, megtarthatod az A szakodat és jelentkezhetsz még egy szakra, és csinálhatod a kettőt párhuzamosan. Így is elismertetheted a tárgyaidat és nem kell újra elvégezned a Matek I.-et. De szerintem nem lehet olyat, hogy felvesznek valahová és te átjelentkezel. A jelentkezés az érettségi pontok alapján működik, nem a kreditek alapján. A kreditekkel majd a mesterszaknál kell machinálni. Szóval bármilyen szakra jelentkezel, az úgy történik, hogy feladod ugyanazt a formanyomtatványt postán, amit idén is feladsz szépen és várod a július huszonnemtudomhányadikát, hogy felvettek-e. Szerintem nincs olyan, hogy a két szép szemedért átengednek egy másik szakra. Különben káosz lenne az egész rendszer és semmi nem lenne a keretlétszámokból. Szóval nem. Szerintem nem lehetséges. Milyen szakra mennél?
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ:/ nemzetközi gazdálkodás, de lehet hogy mindegy, nem is biztos hogy indul még jövőre állami..
2012. szept. 14. 18:09
3/3 anonim válasza:
Az első nem tudja teljesen jól, van olyan, hogy átjelentkezel egy másik szakra, engem BME-ről vettek át BCE-re, viszont ez egy teljesen másik kar. Találtam egy ilyet a GTK honlapján:
Nem olvastam végig, de ebből úgy tűnik elsőre, hogy sajnos más szakról nem mehetsz át, de szerintem azért egy e-mailt megér, maximum azt válaszolják, hogy nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!