A Corvinuson melyik szak lenne a leghasznosabb? Nemzetközi tanulmányok, Közszolgálati vagy Nemzetközi gazdálkodás?
A Nemzetközi gazdálkodás nehezebb, mint a Nemzetközi tanulmányok és több köze is van a közgazdasághoz, de azzal is baromi nehéz elhelyezkedni. Nincs olyan, hogy nemzetközi gazdász. A közszolgálatival lehet a legkönnyebb az elhelyezkedés, de a legtöbb lehetőség mégis a nemzetközi gazdálkodásban van. Ha ügyes és ambíciózus vagy (elsősorban a második), akkor azzal sok pénzt kereshetsz. A Nemeztközi tanulmányoknak a világon semmi értelme. Elfuserált társadalomtudományi szak borzalmas tantárgyakkal nulla gyakorlati képességekkel és nulla elhelyezkedési lehetőséggel. Max diplomata lehetsz (ez a csúcsok csúcsa), de ehhez az kell, hogy apukádnak legyenek diplomata és politikus ismerősei. Ha vannak, akkor hajrá, tiéd a világ.
A Corvinus egyetem egyébként jó választás, de Nemzetközi gazdálkodás a BME-n is van és azt is nagyon dicsérik. Nemeztközi tanulmányokra még a Corvinus-ra se menj. Amúgy miért pont ez a három? Miért pont a Corvinus?
Ja és az NT-sek általában nagyon okosak és százszor jobb helyük lenne az ELTE-n valami szép társadalom tudományi vagy jogi vagy esetleg bölcsész szakon, mint az NT-n.
A Corvinus-szal kapcsolatban még annyit, hogy nagyon nagyon nagyon jól tájékozódj, mielőtt adott szakra beadod a jelentkezést. Szeretik elkendőzni a matek szükségességét, ami szerintem elég szemétség és kicsit etikátlan is, ugyanis effektíve meghalsz reál beállítottság és matek nélkül a K-karon, nagyon szívsz a G-karon. (A T-karon nincs matek, de azt már tisztáztuk, hogy az NT szar.) Jó, nem halsz meg, le tudsz diplomázni, de élvezni nem fogod.
Az elöttem kommentekkel egyetértek.
Nemzetközi tanulmányok alapszakra akartam volna én is leadni a jelentkezésemet tavaly,mert nagyon érdekel,de felsőbb éves ismerőseim lebeszéltek róla,mert komoly kapcsolatok nélkül nem érdemes belekezdeni.
Nemzetköz gazdálkodásra csak akkor menj,ha tényleg külföldön képzeled el a jövőd,mert itthon nem tufsz elhelyezkedni vele.
BME egy műszaki egyetem,ha közgazdász akarsz lenni,akkor a BCE az etalon,majd a BGF és csak utána jön a BME GTK.
Ha mégis NT mellett döntenél,akkor BCE az egyik legjobb választás,viszont azt hallottam,hogy ELTE képzése is jó.Mi rosszat hallottál a Corvinusról?
Kedves Kérdező!
Azért feladni az általad preferált szakokat,mert úgy hallottad,hogy szobok a Corvinuson az emberek,az hülyeség.
Elöször is a ranglista tényleg létezik,de kb senki sem foglalkozik vele.Másodjára mit értesz sznob alatt és mit árthatnak vele a tanulmányaid során?
Én Corvinusos vagyok és egyáltalán nem vagyok sznob,mégis élvezem a sulis életet és imádom,hogy ebbe a suliba járok.
Szóval csak azt akarom mondani,hogy ne higyj a tévhiteknek és nyugodtan kezdj bele.
Amúgy a BME gépészmérnökije is nagyon jó,azzal biztos jó munkát fogsz találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!