Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OKJ nappali képzés támogatott,...

OKJ nappali képzés támogatott, de ha van már egy OKJ-m?

Figyelt kérdés
Szóval ugye úgy van, hogy az állam támogat egy nappali szakmát. Nos nekem a baj, hogy most fogok befejezni egy OKJ-t de azt középsuli mellett csináltam, fizettem (nem keveset) érte. Akkor az nem számít bele, ahova most megyek azt támogatják?
2009. júl. 29. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem. Szerintem.
2009. júl. 29. 13:48
 2/6 A kérdező kommentje:
nem, mint számít bele, vagy nem, mint nem támogatják? :)
2009. júl. 29. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Mibe szeretnéd,hogy beleszámítson?

Szakközépben végeztél ha jól értem. Ált szakközépben kapsz egy szakmát tehát az az első szakmád. Azért fizettél az OKJ-s tanfolyamért. Aztán akarsz még egyet ez is fizetős lesz szerintem. S mit értesz az alatt,hogy beleszámít? Mi és mibe?

Ahová most mész max munkaügyi támogatná. De nem az lesz az első tehát nem biztos.

Egyetlen dolgot tehetsz ha hasonló területen mész tanulni mint az első OKJ akkor kérhetsz kedvezményt, mert pl ha vannak azonos modulok a két képzésben akkor azt nem kell újra tanulnod és fizetned.

2009. júl. 29. 14:34
 4/6 A kérdező kommentje:

nem nem, félre értettél. bocsánat, lehet nem jól fogalmaztam.

szóval. gimnáziumba jártam és elvégeztem egy szoftver üzemeltető OKJ-t gimi mellett, suliban tartották, de félévente fizettem érte 60-80ezret. októberben lesz a vizsgám hozzá.

és most nem vettek fel fősulira, ezért OKJ-re szeretnék menni, de így még nincsen államilag támogatott szakmám, csak az lesz, amiért fizettem. így támogat-e az állam?

2009. júl. 29. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:
egyet támogat és te azt még nem használtad ki úgyh igen államira mehetsz 22 éves korodig
2009. júl. 29. 17:59
 6/6 A kérdező kommentje:
akkor megnyugodtam, köszönöm szépen :)
2009. júl. 29. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!