Főiskolákon 23 év alatt minden felsőfokú szakképzés ingyenes?
Figyelt kérdés
Nézegettem neten, továbbtanulás elõtt állok és nagy dilemmában vagyok, a Budapesti Kommunikációs Fõiskolára szeretnék menni felsõfokú szakképzésre, de a felvin csak fizetõset hirdetnek..Akkor igazából ezért 23 éves korom alatt is fizetnem kell?2012. szept. 5. 22:06
1/2 anonim válasza:
Főiskolai felsőfokú szakképzésre ha nincs állami hely akkor fizetős ha van akkor még 80 évesen is ingyenes.
2/2 anonim válasza:
Főiskolákon, illetve egyetetmeken meghirdetett felsőoktatási szakképzéseknél (OKJ képzések) nem érvényes ez a 23 éves korhatár. Amilyen formában meghirdeti az intézmény, arra tudsz jelentkezni. Ha csak fizetős formában hirdették meg, akkor sajnos csak arra tudsz jelentkezni, teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, mivel ez már felsőoktatás.
Ez, amit Te írtál, hogy 23 alatt az első szakma ingyenes, a közoktatásban volt érvényes, pl. ha szakképző intézményeken keresztül jelentkeztél OKJ-ra, de ha jól tudom ez is meg fog szűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!