Főiskolai kollégiumra jogosult az, aki felsőfokú szakképzést szeretne tanulni?
"Apukám vállalkozó"
Ezzel arra céloztál, hogy olyan papírt hamisít magának amilyet szeretne?
Mert akkor el kell keserítselek, ez már jobb helyeken nem így működik :)
Elsõ..Úgy látom sikerült felfognod a lényeget..:) Milyen dunorító, rosszindulatú emberek vannak!
Második, neked nagyon köszönöm, azt hittem csak annak van jogosultsága, aki diplomára megy!:)
*undorito
Mellesleg nem hamisít senki semmit, csak tudmásom szerint az lehet kollégista, akinek vmelyik szülöje egyéni vallalkozo, vagy hatranyos helyzetu a tanulo!
Különösen a vállalkozók szoktak hátrányos helyzetűek lenni :P
Nem kell felkapni a vizet meg undorítózni, pá évet megéltem egyetemen kollégistaként. Ismerem hogy megy a rendszer...
Ha hallgató leszel, te is szembesülni fogsz azzal, hogy az egyetemen mindenki vállalkozó gyermeke, és ráadásul mindegyiknek nagyon szarul megy, mind minimálbért keres :((((
Azért írtam, hogy jobb helyeken a vállalkozóknak nem elég a jövedelemigazolás mert magának mindenki azt nyomtat amit akar... De gondolom erről nem nekem kell, hogy felvilágosítsalak.
Amúgy a legtöbb helyen gólyaként kizárólag az egyetemi felvételi pontszámod számít. Semmi egyéb más. Későbbiekben általában a tanulmányi eredményed+szociális helyezésed alapján vesznek fel.
Tisztán az alapján, hogy te vállalkozó gyermeke vagy, azalapján nem vesz fel senki :)
Emellett vanank még más anomáliák is, ugyanis szociális szempontból pl erősebbnek veszik a félárvát mint a gyermekét egyedül nevelő szülőt. Még akkor is ha a félárva élő szüleje 500 ezret keres, akkor is erősebb, és szerintük rászorultabb, mint az, aki egy fizetésből mondjuk 3 gyermeket tart el. (Még akkor is ha aza z 1 fizu minimálbér).
Csak azért mert az árva haláleset miatt van egy szülővel.
(Félreértés ne essék megértem én az elárvulakat, de szociális szempontból (meg tudja-e fizetni az albérletet ha mi koliba nem vesszük fel?) igenis a pénznek kellene számítania elsősorban.Mert árvasággal nem lehet albárletet fizetni. )
Mindegy, igazán akkor látod majd át ha benne leszel a rendszerben. Meg a kollégium nagy közösség ott nincsenek titkok, ilyen infókat hamar összeszedsz.
És akkor talán majd nem undorítózol le olyanokat, aki esetleg többet tud nálad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!