Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programozónak lenni nem unalmas?

Programozónak lenni nem unalmas?

Figyelt kérdés

Mindenképpen informatikus szeretnék lenni, az info nagyon jó megy a matek is mindig 4-5 volt és a fizikával sincsenek nagy gondjaim. Csak azt nem tudom hogy milyen informatikus legyek. Gondolkoztam a programtervező informatikuson de félek hogy az egy idő után unalmassá válhat. Akinek van tapasztalata megosztaná velem?

És még az érdekelne hogy milyen ágai vannak az informatikusi szakmának? Melyik a legérdekesebb legváltozatosabb, melyik mit csinál főleg és melyikhez melyik tantárgyból kell érettségi?

2012. szept. 4. 16:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha valami érdekel, szereted, motivált vagy benne, akkor az nem lehet unalmas.

A programozásra is igaz. Ha szeretsz számolni, programokat írni, majd a problémákat megoldani, esetleg projekteket készíteni, akkor valószínűleg egy jó darabig nem lesz unalmas. Ez az ember természetéből adódik.

Azonban minden szakmát meg lehet unni, ha elfogy a kihívás, és ezzel együtt a motiváció. Ilyenkor lehet átnyargalni más területre, pl. ha egy ideig egy vállalatnál voltál, akkor akár tudományos utakra is elmehetsz, kutathatsz, taníthatsz egy egyetemen (persze ezt nem olyan egyszerű elérni).

Vagy más dologgal kezdesz el foglalkozni, pl. játék, honlapfejlesztés stb.

Persze ez is személiség kérdése, ki mit mikor un meg, mikor ég ki, de ha elhivatott vagy, 10-20-30 év is eltelhet.

Ha eljön ez a pont. (nekem is elfog jönni a szakmámban, erre már felkészültem), akkor át kell váltani egy teljesen más dologra. Én pl. tervezek egy második diplomát, ami szintén nagyon vonz.

2012. okt. 19. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!