Nehezen bírom az egyetemet, mit tegyek? Többi lent.
Szerintem pontosan tudod mennyire nézik le a bme-sek a nem bme-seket.
Van jópár DE-s mérnök ismerősöm. És annál is több BME-s. Mivel én pesti vagyok, de Debrecenben tanulok(nem mérnöknek).
Ahogy én látom a dolgokat, az oktatókkal semmi gond nincs, jól értenek a szakmájukhoz és szeretik ha a diák érdeklődő. Ami negatív a bme-hez képest, hogy több olyan hallgató tanul ott, aki magasról tesz az egészre. Viszont ha tanulni akarsz és jó lenni abban amit csinálsz akkor minden lehetőséged meg van rá.
És én is csak azt tudom mondani, hogy ne törődj azzal akik lenéznek.
Én a helyedben átmennék DE-re. Kisebb költségek, otthoni környezet, kevesebb stressz... Mi kell még?
De mindenképpen befelyezném. Azután még mindig lehetsz testépítő edző.
Miért nem Kreditálszát?
Ha jól tudom, 3 vagy 3,2-es tanulmányi átlaggal átlehet menni, nem kell újra felvételizni. (bár lehet hogy egyetemen belül van csak, de azért érdemes megkérdezni).
Én mondjuk pont fordítva, Budapesti vagyok, de Debrecenbe tanulok.
Nos engem nem ért 2 év alatt semmi megkülönböztetés a BME-sek felől, pedig ismerek, párat, sőt az egyik legjobb barátnőm (és nem kapcsolat, hanem tényleg mint barát) BME-s Bio MSc-s.
És mikor beszélgetünk az egyetemről, az jött le, hogy a debreceni olcsóbb, és több az egyéb szolgáltatása, vagy jobb (pl.: Campus Hotel, Campus autó, a tárgyfelvétel is normálisabb stb.).
Az oktatás (legalábbis TTK-n [én kémikus vagyok]) vagy ugyan olyan színvonalú, vagy elhanyagolhatóan kicsi a különbség. [kivéve, környezet tanosok (pl.:környezet mérnök) mert azok ahogy hallottam, kevés tanulással elvoltak Debrecenbe, és ezért átkreditáltattak, de a leányzó vért pisilt, mert annyival nehezebb volt a BME]
Amúgy meg, ha nem kötöd meg magad egy lánnyal, mint én, és mivel Bolognai rendszer van, külföldön, úgyis csak a országot nézi, és Magyarországnak elég jó híre van.
Szóval, ebből hátrány nem érhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!