Ha jó érettségit írok bármilyen főiskolára/egyetemre mehetek?
Persze, ha jó az érettségid, mehetsz bármilyen egyetemre. Persze az más kérdés, bármilyen szakra is mehetsz-e. :) Egy durván jó szakra nem elég egy tök jó érettségi se, kell oda nyelvvizsga meg emelt szintű érettségik, stb bizbasz. Ha bevállalod a diákhitelt, tehát hogy magadnak fizeted a sulit, és nem az állam fizeti neked, akkor még esélyesebb lehetsz. Én nem tanultam soha, az érettségim is átlagos lett, de bekerültem az ország egyik legjobb egyetemére. Persze fizetem magamnak, de nem is az a lényeg, bejut-e az ember, hanem hogy benn tud-e maradni. Egyelőre bízom a képességeimben, majd meglátjuk, tényleg vannak-e...
Ha szakácsnak tanulsz, az max plusz pontot ér valami vendéglátós fősulin, máshova nem hiszem, hogy beszámítják. Az, hogy van egy szakmád, semmiképp sem hátrány egyetemre jelentkezésnél, és nem is kizáró ok, szóval nyugi..
Én megcsináltam, szóval neked is sikerülni fog csak tanulj.
Válaszd ki a sulit nézd meg ott melyik érettségi tárgyat nézik és abból legyen minél jobb érettségid.
A 11-12-dik év végi jegyei is legyenek azért jók.
Szakácsnak 3 évig tanulok, győrben a Krúdy Gyula iskolában.
De hajtani fogok kellenek a jó jegyek ösztöndíj miatt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!