Melyik adna biztosabb megélhetőségi lehetőséget?
Eddig a jogi pályán gondolkodtam, végig erre készültem, de sajnos csak költségtérítéses formában indul szinte mindenütt. Sajnos nem engedhetjük meg magunknak ezt a terhet, ezért 2 új továbbtanulási lehetőségen gondolkodom. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek melyiket válasszam?
1. francia-romanisztika szakirány, ahonnan tovább képezném magam fordító és tolmáccsá, valamint elvégeznék egy tanári képzést is, hogy ha nem kapnék fordítói állást, akkor taníthatnék pl. a mostani iskolámban ahol hiány a francia tanár és csak szabadidőmben fordítanék
2. pszichológusként tanulnék tovább, hogy olyan gyermekeknek segíthessek, akik rossz családi helyzetben vannak, mint amilyenben én is voltam
Válaszokat előre is köszönöm!
18L
a 2.
de az 1.nél jobban keresnél egy ismim havii 500000-ret keres fordítóként egy cégnél
1-es:
Gondolom az ismerősöd valami extra ritka nyelven fordító, hogy ilyen jól keres, én úgy tapasztalom, hogy angollal/némettel/spanyollal stb. nem lehet már ilyen jól keresni, túl sokan vagyunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!