Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőfokú angol nyelvvizsga...

Felsőfokú angol nyelvvizsga vagy emelt angol érettségi?

Figyelt kérdés
Van már egy középfokú angol nyelvvizsgám. Azt szeretném megtudni, hogy főiskolai felvételhez pontok szempontjából felsőfokú angol nyelvvizsgát vagy emelt angol érettségit érdemes megcsinálnom? Valakitől úgy hallottam, vagy az egyikre, vagy a másikra kaphatok csak pontokat. Ez igaz? (Egyébként programozó informatikusnak vagy mérnök informatikusnak szeretnék továbbtanulni.) Nem igazán értem ezt a pontozási rendszert. Most megyek tizenegyedikbe. Olvastam, hogy más is tett fel hasonló kérdést, de nem nagyon tiszta az egész pontozásos rendszer és örülnék ha valaki kicsit felvilágosítana vagy megdobna pár hasznos linkkel.

2012. szept. 1. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen ez igaz.. mivel programozó informatikusnak akarsz menni, oda matek meg fizika vagy informatika kell, idegen nyelvű érettségi felesleges. Csináld meg a felsőfokú angolt mert csak akkor kapod meg a pluszpontokat az emeltre hogyha matekból fizikából vagy infóból emeltezel..
2012. szept. 1. 21:59
 2/6 anonim ***** válasza:

először is nézd meg felvin, hogy mik azok az érettségi tantárgyak, amik beszámítanak, ha az angol nincs közöttük, akkor felesleges belőle emeltet tenni, mert nem fogják beszámítani a plusz pontot

eddig a közép fokú nyelvvizsgáért 28, az emeltért, meg ha jól emlékszem 40 pont járt, az emeltet csak akkor csináld meg, ha nagyon perfekt vagy angolból, mert nagyon nehéz, egyik volt osztálytársam nagyon durván nyomja, de még is meghúzták a vizsgán

továbbá azért sem ajánlom az emelt érettségit angolból, mert ha leszed lesz mondjuk 50 pontot (ennyit ér az emelt), és ekkor már nem kapod meg a nyelvvizsgádért járó pluszt, ha viszont mondjuk infóból, vagy matekból emeltezel, és meg kapod rá az 50 pontot, így már 78 pontod lesz, szóval nem mindegy

2012. szept. 1. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
amit még elfelejtettem, az emelt infót is gondold át, mert van benne programozás
2012. szept. 1. 22:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Az emelt szintű nyelvi érettségi amúgy középfokú nyelvvizsgát ér, tehát erre még kaphatnál plusz pontot, de persze a felsőfokúért még több jár, úgyhogy akkor már inkább azt tedd le :) Amúgy én anno emeltet csináltam angolból, és egyáltalán nem volt nehéz (csak hogy reagáljak az egyik hozzászóló rémisztgetéseire). Mivel infóra akarsz menni, az biztos, hogy az angolt nem fogják felvételi tárgyként nézni, de az emelt érettségiért járó pluszpontot lehet, hogy még megkaphatnád (nem tudom, hogy csak olyan emeltre adnak-e pluszpontot, ami felvételi tárgy is, vagy bármilyen emeltre, nekem anno értelemszerűen az emelt informatika után járt pluszpont, és ezzel ki is merítettem a maximális keretet :)).

Amúgy csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy infós szakokra nevetségesen alacsony szokott lenni a felvételi ponthatár, szóval nem kell halálra izgulnod magad ;) Még BME mérnökinfó is hozza évek óta az átlag 370-et (amit, hidd el, iszonyat könnyű összehozni), pedig mi elvileg elitek vagyunk :D

Amúgy itt megnézheted, mennyi pontod lenne:

[link]

Az állandóan változó felvételi szabályokról már nem a legaktuálisabb a tudásom (még 2009-ben, 480-as pontrendszerben felvételiztem), de mérnök informatikus szakkal kapcsolatban még tudnék segíteni ;)

Üdv: egy mérnökinfós hallgató :)

2012. szept. 16. 01:20
 5/6 anonim ***** válasza:
csak akkor jár a plusz pont az emeltért, ha azt számítják be
2012. szept. 16. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2012. okt. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!