Felsőfokú angol nyelvvizsga vagy emelt angol érettségi?
először is nézd meg felvin, hogy mik azok az érettségi tantárgyak, amik beszámítanak, ha az angol nincs közöttük, akkor felesleges belőle emeltet tenni, mert nem fogják beszámítani a plusz pontot
eddig a közép fokú nyelvvizsgáért 28, az emeltért, meg ha jól emlékszem 40 pont járt, az emeltet csak akkor csináld meg, ha nagyon perfekt vagy angolból, mert nagyon nehéz, egyik volt osztálytársam nagyon durván nyomja, de még is meghúzták a vizsgán
továbbá azért sem ajánlom az emelt érettségit angolból, mert ha leszed lesz mondjuk 50 pontot (ennyit ér az emelt), és ekkor már nem kapod meg a nyelvvizsgádért járó pluszt, ha viszont mondjuk infóból, vagy matekból emeltezel, és meg kapod rá az 50 pontot, így már 78 pontod lesz, szóval nem mindegy
Az emelt szintű nyelvi érettségi amúgy középfokú nyelvvizsgát ér, tehát erre még kaphatnál plusz pontot, de persze a felsőfokúért még több jár, úgyhogy akkor már inkább azt tedd le :) Amúgy én anno emeltet csináltam angolból, és egyáltalán nem volt nehéz (csak hogy reagáljak az egyik hozzászóló rémisztgetéseire). Mivel infóra akarsz menni, az biztos, hogy az angolt nem fogják felvételi tárgyként nézni, de az emelt érettségiért járó pluszpontot lehet, hogy még megkaphatnád (nem tudom, hogy csak olyan emeltre adnak-e pluszpontot, ami felvételi tárgy is, vagy bármilyen emeltre, nekem anno értelemszerűen az emelt informatika után járt pluszpont, és ezzel ki is merítettem a maximális keretet :)).
Amúgy csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy infós szakokra nevetségesen alacsony szokott lenni a felvételi ponthatár, szóval nem kell halálra izgulnod magad ;) Még BME mérnökinfó is hozza évek óta az átlag 370-et (amit, hidd el, iszonyat könnyű összehozni), pedig mi elvileg elitek vagyunk :D
Amúgy itt megnézheted, mennyi pontod lenne:
Az állandóan változó felvételi szabályokról már nem a legaktuálisabb a tudásom (még 2009-ben, 480-as pontrendszerben felvételiztem), de mérnök informatikus szakkal kapcsolatban még tudnék segíteni ;)
Üdv: egy mérnökinfós hallgató :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!