Nemzeti Közszolgálati Egyetem-igazgatásszervező. Vélemény? Szempontok: elhelyezkedési lehetőségek (hol? ), kereset (mennyi? ).
Ugyan én a GEO-n végeztem, nem a Corvinuson (ami a fenti karnak az egyik elődje), nekem nem volt nehéz, pont optimális. Mi nagyon kevesen voltunk, a tanárok tudták a nevünket is, szóval komolyabb volt a számonkérés is (amennyire hallottam). Fontos, hogy érdekeljen a jog, mert az van dögivel. Az is, hogy később irodában akarj dolgozni, mert ezzel csak ott tudsz.
Önkormányzatnál, központi hivataloknál tudsz elhelyezkedni vele. Ez kizárólag szerencse kérdése. Nem egy szaktársam van, akinek van politikus (!) ismerőse, mégsem tudják betenni sehová, a közhiedelemmel ellentétben.
Kereset a köztisztviselői bértábla alapján megy, szorzószámok, stb. Én fél éve dolgozom, nyelvvizsgával együtt, úgy, hogy önkormányzatnál vagyok, nettó 115-öt keresek. (Központi hivatalokban ennél kevesebb és több is lehet a bér, mert többféle kiegészítő-szorzóval dolgoznak). Mire végzel, ez vélhetően változni fog.
Gyakorlatban ügyintézői feladatokat látsz el. Nem tudom, hogy az NKE-n mennyi szakirány van, a GEO-n csak egy volt, most mégsem annak megfelelő munkát végzek, mert kaptam, ahogy te is kapni fogsz egy általános jogi műveltséget, és erre alapozva adnak majd feladatot. Én személy szerint törzskönyvi bejegyzéstől kezdve, tájékoztató leveleken át rengetegféle helyen kipróbáltam már magam az irodán, és működött. Pluszpontot nem tudom, hogy jelent-e OKJ-s bizonyítvány, de amennyiben olyan iskolánál csinálod meg, ami egy egyetemnek egy középiskolában elindított képzése, akkor talán el is fogadtathatsz tárgyat belőle, a tanártól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!