Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pótjelentkezéssel csak költség...

Pótjelentkezéssel csak költségtérítéses szakra lehet jelentkezni? Ez miért van így?

Figyelt kérdés
2009. júl. 27. 10:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak költségtérítésesre. Szerintem azért, mert úgy gondolják, hogy azért nem vettek fel sehová, mert nem volt elég pontod. És mivel nincs elég pontod, de tanulni akarsz, ezért fizess. Valamit valamiért. Ha jó az átlagod, akkor két félév után átjelentkezhetsz államira.
2009. júl. 27. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
az elsőhöz én még annyit tennék hozzá, hogy a "rendes jelentkezésnél" igyekeznek az államilag támogatott irányt feltölteni. - ami logikus is, hiszen hogy lehetne egy olyan ember költségtérítéses, akinek több pontja van tőled, te meg vele szemben államis.
2009. júl. 27. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérdés mit nevezünk jónak. Én harmadéves leszek Pécsett 4-es átlagom van a bölcsészkaron. Én úgy tudom a Pécsi Tudományegyetem színvonalas, patinás hely és ott a 4-es jónak számít. A vicc, hogy még ösztöndíjat is kaptam volna, de persze ez az átlag, ahhoz nem elég, hogy lemondjanak a nem kevés pénzről, inkább egy tizessel megemelték. A haverom meg kettes és hármas jegyeivel ott szotyizik a büfében az államis helyén, én meg nem kapok se ösztöndíjat, se szoctámot, mindenféle kedvezménytől elesek, pedig az eredményem alapján járna. A teljesítményt kéne díjazni. Hol itt az igazság? Ez egy nonszensz eset! Inkább a felsőoktatás igazságosabbá tételéért kéne harcolni és megreformálásáért, hogy ne legyenek ilyen visszásságok. Nem csak én vagyok vele így, vannak nálam jobbak is. A kérdésre válaszolva átjuthatsz államira, olyan 4,5-től fölfelé már reménykedhetsz, bár akkor se biztos.
2009. júl. 27. 15:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem azért szeretném beadni a pótjelentkezésem államilag finanszírozott képzésre, mert nincs elég pontom(351), és nem ezért nem jutottam be .Hanem mert akkor még nem tudtam eldönteni,hogy mit akarok és úgy gondoltam,hogy a pótfelvételi ugyanaz lesz.De sajnos nem így lett.130 000 Ft-ot sajnos nem tudok kifizetni félévente,mert félárva vagyok.Nem tudtok ajánlani vmi fszt amire lehet még államira jelentkezni?
2009. júl. 27. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!