Mit gondoltok, érdemes ma jogot tanulni?
Nehéz, nem mindegy,h hova mész az elhelyezkedés siralmas,ha nincs hátszeled. Pl. tudtad,h az ügyvédi kamarába való belépés majd másfél millió forint, anélkül pedig nem praktizálhatsz. Valamint sokan azt se tudják ,h szakvizsga van. Tehát végzel mind sima jogász,majd gyakorlat és szakorientált tudás nélkül besírod magad valahova , vagy hátszéllel beraknak , ekkor kb minimálbéren dolgozol és örülsz,h nem neked kell még fizetned érte ( olyan is van), vagy ,h nem te fizeted magad után a tb-t , adót, egyéb járulékokat( ilyen is van), 3 évig gyakorlatot szerzel majd teszel egy szakvizsgát és onnantól kezdve nem jogász vagy ,hanem szakvizsgázott... Tehát ,ha te ügyész akarsz lenni, akkor pl nagyon nehéz dolgod van, mert ugye ott limitált szám van, és ha a közigazgatásban szerzed a 3 év gyakorlatod már csak a közigazgatásban dolgozhatsz. Tehát bonyolult , biztos le lehet ezt szebben is írni, de ez az amit én láttam a férjemnél. Az,hogy elvégzed az egyetemet, ami nem túl könnyű, semmi.
Utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!