Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit gondoltok, érdemes ma...

Mit gondoltok, érdemes ma jogot tanulni?

Figyelt kérdés
Én épp pályaválasztás előtt állok, és azon gondolkodom, hogy esetleg jogot tanulok. Szeretnék nemzetközi jogon szakosodni, később talán politikai vagy bírói pálya. Mit gondoltok mennyire jó irány ez? És mennyi általában a felvételi ponthatár pl. az ELTE karára? És mennyire nehéz a tanulás?
2009. júl. 26. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jogászból Dunát lehetne ereszteni. Ennél még a komm-média szaknál is többre jelentkeznek. De ha elszánt vagy és végig jó leszel akkor megéri persze.
2009. júl. 26. 21:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom h bíróból kevés van Mo.-on.
2009. júl. 26. 22:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Az lehet, de oda azért nem egyszerű bekerülni sem, de ha elszánt vagy és tanulsz tanulsz tanulsz akkor semmi sem elérhetetlen
2009. júl. 26. 22:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem érdemes. Nagyon erős hátszél kell hozzá, és normálisan elhelyezkedni csak protekcióval lehet.
2009. júl. 26. 23:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem.
2009. júl. 27. 13:22
 6/12 A kérdező kommentje:
De egy nem még kevés. Tényleg fontos ez nekem, mert amint írtam pályaválasztás előtt állok.
2009. júl. 27. 13:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Nehéz, nem mindegy,h hova mész az elhelyezkedés siralmas,ha nincs hátszeled. Pl. tudtad,h az ügyvédi kamarába való belépés majd másfél millió forint, anélkül pedig nem praktizálhatsz. Valamint sokan azt se tudják ,h szakvizsga van. Tehát végzel mind sima jogász,majd gyakorlat és szakorientált tudás nélkül besírod magad valahova , vagy hátszéllel beraknak , ekkor kb minimálbéren dolgozol és örülsz,h nem neked kell még fizetned érte ( olyan is van), vagy ,h nem te fizeted magad után a tb-t , adót, egyéb járulékokat( ilyen is van), 3 évig gyakorlatot szerzel majd teszel egy szakvizsgát és onnantól kezdve nem jogász vagy ,hanem szakvizsgázott... Tehát ,ha te ügyész akarsz lenni, akkor pl nagyon nehéz dolgod van, mert ugye ott limitált szám van, és ha a közigazgatásban szerzed a 3 év gyakorlatod már csak a közigazgatásban dolgozhatsz. Tehát bonyolult , biztos le lehet ezt szebben is írni, de ez az amit én láttam a férjemnél. Az,hogy elvégzed az egyetemet, ami nem túl könnyű, semmi.

Utolsó voltam

2009. júl. 27. 15:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem szeretnék ügyvéd lenni, mert tudom, hogy lehetetlen szakma. Inkább a bírói pálya érdekel, később esetleg politológia vagy államigazgatási főiskola.
2009. júl. 27. 15:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Ügyészekből lesz általában bíró, ami még nehezebb szakma ,mint az ügyvéd. Zárt, egységes rendszer. Tehát csak meghatározott számban van és kihalásos alapon működik, éppen ezért nem nagyon cserélődnek. Ha esetleg történik is valami, nem ügyészként kezded majd hanem kb fogalmazóként gürizel sokszor van,h majd 10 évig havi 70 ezerért, mire feljebb léphetsz. Csongrád megyében most pl az egyik katonai ügyész ( ugyanaz csak pepitában) 35 éves, szerinted mennyit kéne várnod,h mondjuk egy ilyen ember helyére kerülhess!?
2009. júl. 27. 21:22
 10/12 A kérdező kommentje:
hát most egy kicsit megijedtem :D
2009. júl. 27. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!