Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell, hogy megint egyetemre...

Mi kell, hogy megint egyetemre járhassak?

Figyelt kérdés
Ha már van egy kémia-angol tanár diplomám, akkor mit vesznek figyelembe, ha pszichológia szakra szeretnék jelentkezni? Érettségit vagy az előző egyetemet? Esetleg valami mást?
2009. júl. 25. 17:15
 1/10 anonim ***** válasza:

pszichológia mesterképzésre nem jelentkezhetsz,mivel oda csak pszichológia alapképzéssel lehet menni.

de ahogy látom,te még a korábbi "rendszerben" végeztél.ez esetben ugyanúgy felvételizned kell,mint másnak.nem számát a meglevő diplomád.tehát érettségi,pluszpontok stb.kellenek.

ez már termsézetesen nem lehet ingyenes!

2009. júl. 25. 17:22
 2/10 anonim ***** válasza:
#természetesen
2009. júl. 25. 17:22
 3/10 A kérdező kommentje:
nem mester szakra szeretnék menni. egyébként még sehogy nem érettségiztem, csak érdeklődök.
2009. júl. 25. 18:57
 4/10 anonim ***** válasza:
ha már van diplomád,hogyhogy nem érettségiztél?
2009. júl. 25. 19:47
 5/10 A kérdező kommentje:
nincs diplomám:) ez csak egy feltevés, csak nem feltételes módban írtam.
2009. júl. 25. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
jah értem:)))))
2009. júl. 26. 07:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Olyan már nincs is, hogy kémia-angol tanári diploma...ha elvégzel egy alapszakot és egy másik alapszakot akarsz elkezdeni (pszichót pl.), akkor újra felvételizned kell az érettségi pontok stb alapján, viszont arra van esély, hogy pár tárgyat nem kell megcsinálnod, mert az általános értelmiségképzőket megcsinálod az első diplomádnál. De ettől még elölről kell kezdened és nem garantánt, hogy megengedik, hogy átvigyél krediteket. Ez sok mindenen múlik. De ahogy mondtam, olyan nincs, hogy angol-kémia szakos tanári diploma. Az alapképzés (BA) nem ad ilyen végzettséget, azzal nem taníthatsz meg nem is lehetsz olyan könnyen kétszakos, mint a régi rendszerben.
2009. júl. 27. 11:07
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, de egy szóval sem mondtam, hogy alapképzés után van egy kémia-angol tanári diplomám, és utána pszichológia mesterképzésre szeretnék menni. Van olyan, hogy kémia-angol tanári diploma, utánanéztem, kb 5 emberrel váltottam e-mailt az egyetemről, szóval van ilyen. Elvégzem azt, és miután megvan a diplomám, az 5 év után, akkor teljesen elölről el szeretnék kezdeni egy pszichológia szakot, mintha akkor érettségiztem volna. Az a kérdés, hogy akkor az 5 évvel azelőtti érettségimet veszik e figyelembe.
2009. júl. 27. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
A pszichológia nem tanárképes szak tehát nem számítanak majd be semmit az első két diplomádból ( mivel ma már csak egy szakos diploma van, ezért lehetsz kémia-angol tanár de csak csúsztatva és az egyik már másoddiploma lesz) Tehát érettségi, nyelvvizsga, egyebek, úgy felvételizel majd ,mintha a pszicho lenne az első szakod.
2009. júl. 27. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy van olyan, hogy angol-kémia, de csak mester szinten. Az 5 év, a pszichó utána újra 5. És igen, az érettségidet fogják nézni. Ha az 5 évvel azelőtti alapján nem vesznek fel pszichóra, akkor újra csinálhatod adott tárgyból.
2009. júl. 27. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!