Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » KRE-BTK néderlandisztika...

KRE-BTK néderlandisztika szakirányon milyen minorokra lehet jelentkezni, és milyen előfeltétellel? Nagyon hálás lennék, ha valaki tudná.

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudtommal bármilyen BTK-s minort választhatsz, de azt hiszem hogy ha anglisztikát vagy germanisztikát akarsz akkor talán kell legyen belőle középfokúd. De nem biztos... :S Hollandra és japánra nem kell eleve tudni a nyelvet, ez fix. Én anglisztikás vagyok ott és szeptembertől veszem fel a holland minort! :)
2009. júl. 25. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, ezt találtam neked a német tanszék oldalán: A Német nyelv és kultúra minor szakhoz szükséges nyelvtudás

A Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-2, azaz haladó vagy középszintű nyelvtudás szükséges.

Ha Önök nincsenek ezen a nyelvi szinten, a tanszék oktatói igény szerint a minor tanulmányok előtt nyelvi előkészítő, ill. a minor tanulmányokkal párhuzamosan nyelvi felzárkóztató órákat tartanak.

Gondolom akkor ugyanez vonatkozik az angol minorra is. Japánra még a főszakosoknak is, mivel nem mindenki nyelvtudással kezd, szoktak tartani egy alapozó évet, szóval arra biztos nem gond. Ezen kívül van még ugye magyar, töri (ez állítólag nagyon húzós), kommunikáció meg szabadbölcs. Na ehhez szerintem nagyon elvetemültnek kell lenni, de ez személyes véleményem. :)

Sok sikert! :)

2009. júl. 25. 17:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! :)
2009. aug. 6. 23:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Halihó!

Engem az érdekelne hogy a minort már első félévtől fel lehet venni?

2009. aug. 21. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Fel. Ha megnézed a kre.hu-n(BTK) a mintatanterveknél le vannak írva külön a 4 és 6 féléves minorok mindegyik szaknál.
2009. aug. 22. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!