Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a hallgatói szerződéssel?

Figyelt kérdés
Ha én mondjuk 2 év után ott hagyom az egyetemet (valamilyen okból kifolyólag), akkor a 2 évnek a díját ki kell fizetnem? Állami támogatottként megyek orvosira. Ebben az esetben ez azt jelentené, hogy ca. 4 milliót vissza kellene fizetnem az államnak? Vagy ilyen esetben nem kell fizetni?
2012. aug. 22. 22:27
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem fogok passziválni, már eldöntöttem. Nagyon szeretnék orvos lenni. Nem is ezzel van a baj. Csak egyrészt 6 év az 6 év, hosszú idő, bármi megtörténhet még, ami miatt szakítanom kell az egyetemmel (akár önhibámon kívül is). Ez az egyik. A másik az, hogy nagyon nehéz éven vagyok túl, és még mindig nem vagyok a legjobb passzban, ráadásul erre még rátesz egy lapáttal, hogy több, mint egy éve nagyon hullik a hajam, és emiatt kezdenek komplexusaim is kialakulni. Az okot pedig azóta sem találják. Viszont egyszer már halasztottam daganatos betegség miatt, ezért nem szívesen pazarolnék el még egy évet. Megpróbálok nem gondolkozni a hülyeségeken, aláírom azt a szerződést, aztán hajrá. Jobbat nem tudok.

egyébként nem attól tartok, hogy orvosként kell majd egyszer visszafizetnem a képzési költséget, szakmával a hátam mögött már könnyebb, főleg külföldi fizetéssel. Csak attól tartok, hogy közben történik valami, és nem sikerül elvégeznem.

2012. aug. 23. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!