Egy fősulin végeztem tanári szakpáron, ami természettudományos karon volt. Most járok távoktatásban másoddiplomán egy szakra, aminek egy természettudományos diploma volt csak a feltétel, tehát nem feltétlen egyezik a szak is ami volt. Nemrég hallottam, hogy attól függ, hogy eredetileg milyen, tehát fősulis vagy egyetemi diplomával jelentkeztem, annyit ér majd a végzettségem, tehát egyetemit vagy fősulist... pedig ugyanazt teljesítem. Igaz ez?
2012. aug. 22. 17:55
1/9 anonim válasza:
Ma már nincs különbség egyetem és főiskola között.
Milyen képzésre jársz ha alapra akkor akkor egy alap diplomát fogsz kapni amivel nem lehet tanítani. Ha Msc képzésre jársz akkor egyetemi diplomát fogsz kapni.
ez a képzésünk amúgy. már olyan nagy a kavarás az egészben, hogy azt sem tudom mivan... mert nem bánnám, ha a fősulis első diplomám amivel jelentkeztem nem szólna erősségileg bele úgymond. köszi amúgy a válaszod.
2012. aug. 22. 18:39
3/9 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy nem tanítani akarom én ezt majd, hanem környezetvédelem valamely területén elhelyezkedni és dolgozni. Az egy dolog, hogy amire építettem az tanári diploma. :O)
2012. aug. 22. 18:41
4/9 anonim válasza:
Amikor felvételiztél akkor Msc vagy Bsc volt a szakod neve?
2012. aug. 22. 18:47
5/9 A kérdező kommentje:
Nekem alap diplomám van amivel felvettek, csak jelentkezni kellett, ez önköltséges, hamar elbírálták, hogy felvettek. amúgy régi rendszer szerinti alap diploma. 2008-ban végeztem.
2012. aug. 22. 18:53
6/9 anonim válasza:
Szerintem akkor egyetemi mert, ha a jelentkezéshez kellett az előző diploma akkor az mesterképzés. Szerintem egyetemi diplomád lesz.
2012. aug. 22. 18:58
7/9 A kérdező kommentje:
igen ám csak ugye úgy lehet mesterdiplomád vagy javíts ki ha rosszul tom, ha az alap diplomádnak is úgymond az volt a neve azaz a szakodnak. Én így tudtam régen. De ez nem gond, ha az lesz, de amúgy mivel másoddiplomás képzés, lehet ez egy második alap diplomának számít, okés, hogy két éves felsőfokú suli nincs ami diplomát ad, de lehet így mégis ez lesz. Csak kérdés, hogy főiskola vagy egyetem erőssége lesz e a papírnak.
2012. aug. 22. 19:01
8/9 anonim válasza:
"igen ám csak ugye úgy lehet mesterdiplomád vagy javíts ki ha rosszul tom, ha az alap diplomádnak is úgymond az volt a neve azaz a szakodnak."
Nem feltétlenül egy pl régi rendszerben te szereztél egy magyar tanár főiskolai diplomát. Mivel a pedagógia részek megvannak azokat beszámítják így egy fizika tanári mester szakot is elvégezhetsz 2 év alatt.
Nem feltétlenül kell ugyan azon a néven lennie egy szabad bölcsész pl mehet kommunikációs mesterszakra is.
2012. aug. 22. 19:07
9/9 A kérdező kommentje:
jó, csak ez nem tanári amit elkezdtem. érted? az okés, hogy a pedagógiai dolgokat már teljesítetted, azt nem kell, de ez szakirányú képzés úgymond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!