Melyek Budapest legjobb gimnáziumai?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 12:09
 1/10 anonim ***** válasza:

A statisztikák (érettségi eredmények + OKTV) és a közvélemény szerint a Fazekas - Radnóti - Apáczai hármas.

Ha iskolaválasztás miatt kérdezed, akkor azt is érdemes bele venni a kérdésbe, hogy milyen tárgyak fontosak. (Pl. nyelvtanulás, nyelvvizsgaarány szempontjából már más gimnáziumok vannak az élen.)

2012. aug. 21. 12:41
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Kit érdekel melyik a legjobbnak kikiáltott? A lényeg úgyis a felvételin van, az egyetem meg nem nézi, hogy te Apáczais voltál. Sőt mondok jobbat, sohasem fogja senkit érdekelni, hogy hova jártál gimibe. :)
2012. aug. 21. 12:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2012. aug. 21. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Fazekas, Radnóti, Trefort, Apáczai, Eötvös, Városmajori, Veres Pálné, Berzsenyi, Veres Péter, Karinthy, Szent László, Szent István, ezek mind nagyon jók és erősek.
2012. aug. 21. 16:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Fazekas, Apáczai
2012. aug. 21. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:

#2-es: Mert te el sem tudod képzelni, hogy valaki nem azért menne egy Fazekasba, hogy dicsekedhessen vele, hanem mert igényt tart az ott kapható plusz tudásra, az legyen a te gondod. Én a guba a gubához elv híve vagyok: aki tehetséges és eszes, az menjen csak a Fazekasokba, Apáczaikba, Radnótikba stb., hadd húzzák fel egymást egy még magasabb szintre. Aki meg nem az, az menjen átlagos gimibe, ahol nem várnak el tőle emberfelettit.

Senkit nem érdekel talán, de aki odamegy, azt érdekli, hogy olyan közegben van, ahol nem kell szégyellnie magát, mert megnyert egy versenyt, mert mindig 5-öst kap, mert érdekli a tanulás, érdekli a sorsa. És nem érdekli például, hogy mi volt előző nap az éjjel-nappal bp-ben, vagy hogy jön a való világ 10.

Tipikusan az olyan emberek vannak a tiédhez hasonló véleményen, akik irigykednek és ítélkeznek, de nem gondolnak bele mélyebben, miért is jó például, hogy a Fazekasban van egy spec. matek tagozat, ahol mára világhírűvé vált, zseniális matematikusok kezdték meg pályafutásukat.

2014. jún. 4. 19:15
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

Világhírűek!!!!!!

Mondok egy jót: Egyik legnevesebb orvosi egyetemre járok Magyarországon Budapesten. Ebből nyilván tudod melyik az. Számtalan csoporttársam Apáczais, Fazekasos volt. 6-an buktak ki közülök. Én vidéki gimnáziumból jöttem. Kibuktam? Nem!! AKkor felelj meg magadnak ott. Én nem nézem le ezeket a gimnáziumokat félreértés ne essék, pusztán érdekes, hogy ez alapján ítéled el a másikat, hogy nem a fent említett gimnáziumokba jár. Mi alapján lesz egy másik gimnáziumba járó VV fan, mi alapján lesz tanulatlan? Mi alapján nem érdekli a sorsa?

Belegondolsz mit beszélsz?

Látszik, hogy hova jársz.:)

2014. jún. 4. 20:30
 8/10 anonim ***** válasza:

#7-es: Te kivételeket emlegetsz, én meg átlagot. Tudod, mi a különbség? Ha én iskolába küldöm a gyerekem, nem az fog vezérelni, hogy ott is lehetnek jó tanárok, vagy normális diákok. Azt fogom nézni, ahol nagyobb eséllyel vannak ilyenek. Ez szimplán valószínűségszámítás/statisztika.

Egy átlag suliba járó átlag diák bizony szarik a tanulmányaira.

A VV pedig inkább téma, mint a számelmélet alaptétele vagy kömal feladatok.

Belőled még mindig az irigység beszél, mert te anno nem ilyen helyre jártál. Ami látszik is, mert fogalmad sincs, miért jó, hogy vannak ilyen helyek, csak "eldicsekedni valót" látsz benne, nem a plusz tudást, amit ezek az intézmények adnak.

2014. jún. 10. 02:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja igen, valóban világhírű matematikusokról beszélünk, ajánlom figyelmedbe tájékozódás céljából:

[link]

Legtöbbjük (Lovász a legismertebb talán közülük) a Fazekasba járt, Bollobás Béla az Apáczaiba. De vannak még más "versenyistállóból" is, és persze nem csak matematikusok.

2014. jún. 10. 02:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Irigység :D Sárga vagyok!
2014. jún. 10. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!