Tavaly 2 féléven keresztül utalták a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjat. Most újra pályáznom kéne rá, mert sajnos nincs már meg az értesítője?
Aki nem tudja, mi a szarért válaszol?
Kérdező, a Bursát 2 (két) félévre ítélik oda, tavaszi és következő tanév őszi félévére.
Így van a ciklus:
- Szeptemberben kiírják
- Októberben beadod
- Novemberben döntés születik
- December első napjaiban kiértesítenek a döntésről
- Februártól kapod 10 hónapig:
Feb-már-Ápr-Máj-Jún valamint Szept-okt-Nov-Dec-jan
Jözben a Szeptemberben indul az új ciklus.
Tehát most szeptember közepe-végefelé kell figyelned, akkor igényelheted a 2012/13/II. és a 2013/2014/I. félévére.
Amúgy nincs 3. kategória, A és B típus van, egyik középsulisoknak, akik egyetemre készülnek (középsuli utolsó féléve+egyetem első félévére nyerhetik el) a másik pedig már egyetemistáknak akik ugye tavaszi+őszi párosra nyerik el.
Önkormányzat adhat maximum 6500 forintot, melyet az intézmény megduplád, de maximum 5000 forintig. Emellett kaphatsz megyei részt is de földi halandót nem láttam, aki a megyétől kapott volna :D De ez egy pályázat, az önkori+megye eldönti ad-e és mennyit, az egyetem meg duplázza may 5000 ft-ig.
Utolsó:
Tessék elolvasni a Bursa kiírását, a Wekerle oldalán elérhető.
2 félévre ítélik meg hivatalosan.
Ha az önkormányzat tényleg kéri a félévente pályázást, az a saját magánakciójuk, legkevésbé sem szabályosan...
Az addig rendben van, hogy most Szeptember vége felé lehet majd pályázni. Még középsulisként pályáztam a Bursára,(nem tudom melyikre, A vagy B passz...) amit meg is ítéltek, csak igazolnom kellett, hogy felvettek egyetemre. Első évben 2 szemeszteren át folyamatosan folyósították a 2x5000ft-ot minden hónapban. Nem kellett újra pályázni, meg semmi ilyesmi...
De a 3. válaszoló szerint a mostani pályázható ösztöndíjat "Feb-már-Ápr-Máj-Jún valamint Szept-okt-Nov-Dec-jan" -ban fogják folyósítani.
És Februárig miből éljen meg az ember? Az a havi 10k ft is pénz, még ha nem is tűnik soknak...
Azt hiszem már világos. Amire anno én pályáztam középsulisként, és elnyertem az a "B" típusú Bursa:
és ott azt írják, hogy: "... Az ösztöndíj időtartama 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév..."
/jól emlékeztem/
Ezzel nincs semmi teendőm, mert még 4 féléven át folyósítani fogják. Tehát csak az "A" típusú lesz az, amire Szeptembertől pályázhatok.:
"...Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, két egymást követő tanulmányi félév (2010/2011-es tanév II. és a 2011/2012-es tanév I. féléve)..." Ezt fogják csak, 2 szemeszterre odaítélni. Csak az évszám lesz más. Na hátha ez valakinek hasznos volt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!