Alekszisz kérdése:
Az iskolakötelezettséggel kapcsolatos törvény, akkor hogy is lesz?!
Figyelt kérdés
Tényleg szeptember 1.-től 16év lesz a tankötelezettségi korhatár? És akkor, ha 17 éves vagyok, és átszeretnék menni egy nappali tagozatos gimnáziumból, egy másik iskolába (ahol hamarabb meglehet az érettségim, de levelezős, szóval nem kell minden nap megjelennem), megtehetem úgy, hogy nem kap a család büntetést??2012. aug. 17. 22:50
1/3 anonim válasza:
Elvileg igen, bár akkor a családitól is elestek. Tanulj nappalin sokkal jobb.
2/3 A kérdező kommentje:
Nekem a lényeg annyi, hogy ne legyen büntetés. Csak nemigazán tudok kijönni ebből a sok módosításból, meg már annyi variációt hallottam, hogy nem tudom eldönteni, hogy is lesz.
2012. aug. 17. 23:40
3/3 anonim válasza:
Nagyon fontos, hogy azokra vonatkozik a 16. életévig tartó tankötelezettség, akik MOST SZEPTEMBERBEN kezdik meg a tanévet középfokú oktatásban.
Te még abban a rendszerben kerültél felvételre, amikor 18. életév a kötelező, tehát rád az vonatkozik! Úgy gondolom, Te nem mehetsz levelezőre!
Ha évfolyamismétlőként újra be kellene iratkoznod a 9. osztályba most szeptemberben, akkor vonatkozna rád a 16 év, de nálad nem erről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!