Az alábbi felsőfokú szakok közül melyik ér a legtöbbet?
mind 3 felsőfokú képzés:
pénzügyi szakügyintéző
logisztikai ügyintéző
jogi asszisztens
Kedves első te más szót nem ismersz.
Szerintem az első kettő. A harmadik azért nem mert jogi diplomával is nehéz munkát találni nem, hogy csak egy asszisztensnek.
Szerintem az első csak a minél alacsonyabb százalékra utazik, kábé minden második kérdésnél ezt játsza el. Vannak itt olyanok akiknek arra áll fel.
Amúgy szerintem ezek közül a pénzügyi szakügyintéző. A jogi asszisztens max az ügyvédnek főzi a kávét.
Jogi asszisztens valóban kb. titkárnőként helyezkedik el - viszont az sem rossz, természetesen itt a titkárnő komoly beosztással értendő, aki már pl. tud cégeljárást csinálni, ért valamennyire a beadvány-szerkesztéshez, gépel, leveleket ír, postát kezeli... Nálunk is jogi asszisztens a titkárnő, és nagyon sok mindent önállóan meg tud csinálni, sőt, konkrét dolgokban olyan rutinja van, hogy vetekszik az ügyvédekkel. (Persze az ügyvéd az, aki le tudja ellenőrizni, aki tudja, mit miért kell csinálni, de sokszor a titkárnő az, aki effektív megcsinálja ezeket a dolgokat, pl. az elektronikus cégeljáráshoz a nyomtatványt.)
Nem rossz szakma ez szerintem, csak nehéz elhelyezkedni - ami manapság sajnos minden szakmára igaz. :(
Én a másik kettőt sem tartom rossznak, anno én is logisztikára szerettem volna menni, csak aztán nem indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!