Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri az ELTE-re mennem ha...

Megéri az ELTE-re mennem ha meteorológiát szeretnék tanulni? Melyik ehhez a legjobb koli? Nem nagyon ismerem őket ne írjatok rövidítéseket! (KUKNUKVUKstb)

Figyelt kérdés
Szeretnék meteorológiával foglalkozni és mivel az egész országban egyedül ott tanítanak kénytelen vagyok oda menni. Megér ezért 250 kmt utaznom ?(Békés megye Gyula) Vagy maradjak szegednél? A kolinál a tanulás és a buli arány nálam kb 40-60. Milyen Hallgatói támogatások vannak? Nem vagyok túl gazdag és a vonat is költséges. Adnak Pesti bérletet? Minden infót szívesen várok. előre is köszönöm!
2012. aug. 13. 23:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
Gondolom a meteorológia már Msc, tehát elvégezheted Szegeden is az alapszakot (amúgy is sokkal jobb az SZTE minden szempontból, főleg TTIKs szakokból) és a mesterszakot pedig végezheted Pesten is
2012. aug. 13. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez is megoldás. (Bár érdekes a kijelentés, hogy "minden szempontból" jobb az SZTE. Milyen szempontokat gondoltál?)

Az ELTE kolis oldalon ( [link] ) fent van minden koli neve és címe.

Mindegyik jó, az adott szakon tudsz az esetleg ott tanulóknál vagy a HÖK-nél inkább érdeklődni, hogy hol vannak a legtöbben tőletek. (Vagyis az adott szakosból melyik koliban van sok.)

Támogatás van egy pár, ha jól tanulsz ugye ott az ösztöndíj, valamint vannak ilyen-olyan sociális juttatások is. Ezt most kicsit sok lenne felsorolni.

A lényeg, hogy ezek csak az államisoknak járnak, szóval nehogy önköltségesre jelentkezz.

Bérletet nem adnak. (Jó is lenne, nem egy olcsó dolog...)

De legalább Lágymányoson az épületben van bérletpénztár, ahol BKV, MÁV, Volán jegyet/bérletet lehet venni.

2012. aug. 14. 01:34
 3/11 anonim ***** válasza:
9%
Attól, hogy ilyen dedós módon pontogatsz, kedves 2. , attól az elte gagyi marad, ha tetszik ha nem. És mit nem értesz azon h mindenbe jobb?
2012. aug. 14. 02:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem pontoztam, bár gondoltam rá...

De köszönöm, hogy rögtön sértegetni kezdesz.

Voltál ELTE-s?

Tudod mi van ott?

Vagy csak savanyú a szőlő?

2012. aug. 14. 02:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Savanyú? :) mégis mire fel drága? Nektek ezt külön kurzus keretében tanítják, hogy hogyan legyen nagy arcotok a semmire? :) én szégyelném, ha odajárnék
2012. aug. 14. 02:39
 6/11 anonim ***** válasza:
A kérdésre attól még mindig nem válaszoltál, csak terelsz. Szóval miből gondolod, hogy rossz az ELTE?
2012. aug. 14. 08:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ÉN mindenkit felfelé pontoztam. A Mesterképzések között szerepel a meteorológia igen. De szakiránynak is meg van adva vagyis írták. És te szegeden földrajzos vagy? Milyen szakirányon? Hanyadéves vagy? Kolis vagy ha igen melyikben laksz? A károlyiról mit tudsz? én eddig csak rosszat hallottam róla. Mi a te véleményed
2012. aug. 14. 10:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem föcis vagyok, csak TTIK-s, de bnőm föcis és azért tudom, hogy nem 1. évben van nekik a szakosodás, mert nekünk akkor volt és ő mondta, h nekik később lesz.

Passz és albis vagyok. A károlyiról én meg csak jót hallottam. Vagyis ha szeretsz bulizni, és szereted a kicsit nagyobb nyüzsit, akkor biztos szeretnéd, de szerintem tanulni is lehet. De ide a legkönnyebb bekerülni, szóval ha nincs sok pontod (mármint kolis pontod), akkor ide tuti bekerülsz

2012. aug. 14. 11:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem. És a bérletet ott fizetik ugye?
2012. aug. 14. 12:15
 10/11 anonim ***** válasza:
igen
2012. aug. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!