Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a vélemyényetek a könyvvizs...

Mi a vélemyényetek a könyvvizsgálói munkáról?

Figyelt kérdés
Mennyit dolgoznak, illetve mennyi fizut kapnak? Lehet az embernek normális (családi) élete könyvvizsgálóként?Milyen előrelépési lehetőségek vannak? Köszönöm a normális válaszokat!
2012. aug. 12. 16:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Magánszférában jobb, de általában cégekkel kezdenek, ott viszont sokat dolgoznak. A fizetés, főleg multiknál, elég jó (300-350e bruttótól a csillagos ég függően a tudástól stb.), viszont a túlórázásra fel kell készülni.
2012. aug. 12. 18:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Túlórázásnál 12/14 óra vagy mit jelent nállad? Írhatnak mások is nyugodtan.
2012. aug. 12. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetném, hogy ugye kll diploma is hozzá, de csak pénzügy számviteli diploma lehet vagy más gazdasági is? neten kerestem de nem találom
2012. aug. 14. 10:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is nézegettem ezt a területet. Van számvitel mesterképzés, amin belül lehet könyvvizsgáló szakirányt választani. Végülis a pénzügy-számviteli diploma passzol legjobban ehhez a területhez. De felvi mesterszak keresővel meg lehet nézni, hogy milyen más gazdasági diplomák jöhetnek még itt szóba. (Előttem szóló válaszoló kérdésére)
2012. aug. 14. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm :) meg is nézem
2012. aug. 14. 10:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyilván a fizetés és az előrelépés attól is függ, hogy hol dolgozol. Vannak könyvvizsgáló vállalatok, és lehet multikán, kisebb vállalatoknál is dolgozni. Ha karriert akarsz, akkor multi, ha akarsz családi életet, akkor akár kisebb vállalatoknál is dolgozhatsz, persze ott a fizetés nem olyan jó.

Van több ismerősöm, akik könyvelnek, az egyiknek az anyja főkönyvelő egy rt.-nél, jó sokat keres, ellenben reggel megy, este jön, másra nincs ideje. A másik ismerősöm szüleinek saját cégük van, akik adótanácsadással könyveléssel foglalkoznak, nekik valamivel több idejük van, persze nem olyan nagy a cég.

Szóval lényegében rajtad múlik, hogy szabadidő, vagy karrier, magas fizetés stb. Pénzügy és számvitel alapszak kell hozzá, majd egy mester is kell, számviteli azt hiszem. Keresett is. Felelősségteljes munka is egyben.

2012. aug. 14. 10:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Most megnéztem a számviteli mesterszakhoz lehet más diploma is., csak kell bizonyos tantárgyi ismeret.
2012. aug. 14. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:
A pénzügy-számvitel diploma teljes krditérték beszámítással vihető tovább. Viszont a többinél úgy van hogy bizonyos tantárgyakat elfogadnak, bizonyos tárgyakat ami psz-en megvan, de többi alapszakon nem, azokat meg teljesíteni kell pluszba a tantárgyaidon felül. Szóval úgy kicsit húzós lesz majd.
2012. aug. 14. 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Aham, köszi :)
2012. aug. 14. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Túlórázásnál a 12/14 óra reálisnak tűnik. Általában egész évben dolgoznak, nyáron van egy-két hónapos leállás.
2012. aug. 15. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!