Muszaki menedzser bsc mernok msc. Megoldhato ez?
A felsőoktatás itthon bolognai rendszerben működik. Erről olvasgass sokat, úgy jobban átlátod majd.
Ennek a rendszernek az az egyik következmény, hogy egy Msc-re jóformán bármilyen szakról mehetsz, a feltétel csak annyi, hogy bizonyos tananyagokból meglegyen a szükséges ismeret anyagod. Nyilvánvalóan nagyrészt úgy vannak kialakítva az Bsc-s képzések, hogy azok mindenféle plusz rátanulás nélkül biztosítsák azokat az ismereteket, amik kellenek az Msc-hez. Így pl műmen Bsc-ről minden extra nélkül mehet műmen Msc-re. Viszont a bolognai rendszernek hála, nem muszáj a megfelelő Bsc-ről jönni, elég ha pótlod azokat az ismereteket, amik kellenek az Msc-s felvételhez. Így fordulhat elő, hogy akár egy orvos is mehet a vegyészkarra mérnöki Msc-re, ha pótol egy kis matekot többek között.
A te esetedben is simán működhet a dolog, a kérdés csak az, hogy mennyit kellene hozzá pluszban tanulni. Vaktában erre nehéz válaszolni, de szerintem elég sokat.
Egyszerűen nem lehet átmenni, de bonyolultan igen.
A felvi.hu-n van mesterszak kereső, ott magad is megnézheted, én kíváncsiságból beírtam, és e szerint a te diplomáddal egyenesen mehetsz tovább több szakra is, de ezek közül egyik sem mérnöki. Viszont különbözeti tárgyak elvégzése mellett van néhány mérnöki, faipari mérnök, könnyűipari mérnök, és gépészeti modellezés, ami pl a BME-n van angolul is, és a gépészkar egyik elitképzése, szóval szép cél lenne oda bekerülni.
Sziasztok!
Látom elég régi a téma, de azért hozzászólnék.
Műszaki menedzser bsc-t végeztem az ELTÉn, mivel úgy gondoltam, hogy ez egy egyszerű diplomaszerzési lehetőség. Hát életemben nem tévedtem ekkorát. Kb 40-en kezdtünk, 6an szereztek diplomát, én egy év csúszással teljesítettem. Műszaki és gazdasági tárgyakat is kell tanulni, lényegében majdnem egy gépészmérnöki és egy közgazdasági egybevonva, kiegészítve különböző marketing, vezetés és szervezés, termelésirányítás, vállalatmenedzsment tárgyakkal, 3 matek, 2 statisztika, számvitel stb.
És igen, simán lehet vele msc-re továbbmenni.
Nagyon későn szólok hozzá, de muszáj, hàtha a jövőben valaki még olvassa.
Semmiképp! Műszaki menedzser BA után egy mérnöki MSc a legnagyobb szivatás saját magadnak. Plusz biztos vagyok benne, hogy nem vesznek föl, mert egyszerűen nincs annyi egyforma, kreditelismeréssel elismertethető tárgyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!