Mandarinzselé kérdése:
Milyen az energetikai mérnök szak?
Figyelt kérdés
A BME-re szeretnék menni, de még nem tudtam a szakok közt választani. Ez felkeltette a figyelmem, de nem sokat tudok róla. Mit tanulnak itt, és hol lehet majd vele elhelyezkedni? Előre is köszi!2012. aug. 11. 11:21
1/7 anonim válasza:
Bocs, hogy így letámadlak, de sosem értettem, ha valaki egyetemre készül, főleg, ha a BME-re, akkor annyi gógyija legyen már, hogy felmegy a felvi.hu-ra! Ott minden fent említett kérdésedre hiteles(!) választ kapsz.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazából az egyetem még kicsit messze van, viszont a faktok nem. Ebben a témában még nem vagyok járatos és azt sem tudom, hol tudok tájékozódni. Másfelől pedig olyanoktól szerettem volna információt, akik belülről látják a dolgokat (hallgatókra gondolok). Ezért tettem fel itt a kérdést.
2012. aug. 11. 11:59
3/7 anonim válasza:
Én nem energetikai mérnök vagyok, de tanítottam már a BME-n energetikai mérnököket, és az ő elbeszélésük alapján tudok neked mondani néhány (tényleg nem sok) dolgot.
Először is, második féléves energetikusok sem tudták pontosan megfogalmazni, hogy mi is ez a szak. Kicsit műszaki, kicsit menedzsment, kicsit ez kicsit az. Nagyjából a terveik szerint erőművekben dolgozhatnak ilyen végzettséggel.
Persze lehet nem a megfelelő emberekkel futottam össze, lehet - sőt biztos - hogy van ott olyan aki kapásból meg tudja mondani hogy mire jó ez a szak, és ő hogyan fog vele elhelyezkedni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2012. aug. 11. 12:06
5/7 anonim válasza:
Az egyik ismerősöm energetikai mérnöki, neki pl. 2 milliót fizettek azért, mert megtervezte egy uszoda környezetbarát energia ellátását.
6/7 anonim válasza:
A faktokhoz annyit, hogy fent van a felvi-n a jelenlegi felvételi követelmény. BME-n pl. matek és fizika, legalább az egyik emelt szinten.
7/7 A kérdező kommentje:
12:14 ez nem hangzik rosszul! :)
2012. aug. 11. 12:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!