Gimnáziumi érettségi után hogyan lehetek rendőr?
Most végztem el az iskolát,van érettségim de nem tudom hogyan indulhatnék el rendőrnek.
Az érdekelne hogy:
mik a feltételek a felvételinél (tesi, nyelv,.. vagy van valami tantárgy amiben kimagaslóan jónak kell lenni)?
felvételi ponthatárokat nézik mit pl. hogy ha Fősulira jelentkeznék.(vagy megelégednek pl. 3-4es érettségikkel mint pl. az OKJ képzéseknél) vagy hogy működik??
hány éves képzésről van szó?
Két lehetőség van. Az egyik hogy jelentkezel a rendőrségen hogy járőr szeretnél lenni (vagy rendészeti szakközepet végzel, de esetedben ez már nyilván nem játszik).
A másik hogy Rendőrtiszti főiskolára mész, ekkor természetesen felvi.hu, jövő szeptemberi kezdés, szimpatikusnak mondható ponthatárok de van fizikai alkalmassági. Erről bővebben a felvin olvashatsz. Az előnye ennek az hogy tiszt leszel, tehát egy olyan magas rangon kezded a pályafutásod amit a másik úton soha sem érhetnél el, mivel tiszti főiskola nélkül nem lehet.
Rendőrtisztire nagyon nehéz bekerülni. Olyat is ismerek, aki egész életében erre készült, edzett is külön, de nem sikerült.
Szerintem a korod nem zárja ki, hogy szakközepet elvégezd. Itt is érdeklődhetsz utána: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!