Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Andragógia diplomával érek...

Andragógia diplomával érek valamit?

Figyelt kérdés
Mesterképzés után persze, vagy ez is csak büfészak?
2012. aug. 5. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
A legnagyobb büfé sajnos! :(
2012. aug. 5. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

Mesterképzéssel is brutális nagy büfészak. Igazából nagyobb büfészakot nem is nagyon találtak ki még. Szabad bölcsészet, klasszika-filológia, hasonlók is értelmesebbek. Érdemesebb lenne átmenni szociológiára,politológiára, vagy hasonlókra, bár azokkal is kisebb az esély elhelyezkedni.

Aminek a mai világban, 5-10 éven belül értelme van magyar- és világszinten is az a közgazdaságtan, a műszaki,mérnöki képzések, informatika, biológia,fizika,orvosi(bármelyik),egészségügyis képzések és a jogász szak.

2012. aug. 5. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Én BME-n tanulok de ott nekünk azt mondták hogy ez az egyik leginkább hiányszakma, mert hogy az andragógia az felnőttoktatást jelent. Persze e mellé még kell valami amit oktatsz, de ez egy egyetemi tanárképző gyakorlatilag.
2012. aug. 5. 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

"Én BME-n tanulok de ott nekünk azt mondták hogy ez az egyik leginkább hiányszakma, mert hogy az andragógia az felnőttoktatást jelent. "

Ez gigalol :-) Az persze nem zavar senkit, hogy kb. az összes felsőoktatási intézményben van ilyen szak, mindenütt sokan is végeznek, és attól hogy felnőttoktatást jelent, még nem igazán létezik ez a szakma, egy olyan embert ismerek, aki ebben a "szakmában" helyezkedett el, ő titkárnő egy magániskolánál, ugyanezt a posztot az esetek 95%-ában nem is ilyen szakon végzett tölti be.

"Érdemesebb lenne átmenni szociológiára,politológiára, vagy hasonlókra, bár azokkal is kisebb az esély elhelyezkedni. "

Ez is gigalol. Pont a szociológia, politológia is azok közé tartoznak, amivel esélytelen az elhelyezkedés. Jó, persze sosem esélytelen, de ezek mind-mind csak arra jók, hogy elmondhasd, diplomád van.

Ellenben andragógia bsc-ről pl. simán be lehet kerülni kreditelismertetéssel valamely gazdasági szakra, amelyekkel szintén necces az elhelyezkedés, de legalább létező szakma van mögöttük.

2012. aug. 6. 08:51
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó,látszik,hogy nem vagy képben. Az andragógia éppen az a szak,ami a bologna-rendszer legnagyobb problémája: Mindenből egy kis ismeretanyag, 3 év alatt. A tanultak mögött gyakorlati, valós tudás nincs, csak a vizsgákra megtanult elméleti maszlag. Aki komoly gazdasági szakra készül, az azért nem andragógiával indít. Túl sok lenne a pótlandó tárgy. Az andragógia az egyik legnagyobb büfészak. Nem feltétlenül a nehézség miatt,bár van ismerősöm aki "tanulás" címszó alatt 3 nap alatt készül fel andragógián az összes vizsgájára, és majdnem mind ötös... De hogy a mekiben fog vele az ember munkát találni, és nem vezetői pozícióban, az biztos. Vagy ott a Burger King, aki unja a mekis dumát. KFC-ről ne is álmodj,oda legalább szabad bölcsész diploma kell :D
2012. aug. 6. 09:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Én andragógián végeztem. gyakornoki helyet könnyű volt találni. Most meg remek állásom van a SZAKMÁMBAN és elég jól keresek. Minden diplomával lehet mit kezdeni, csak ügyesen kell helyezkedni
2013. jan. 18. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:

5:

Szövegértéssel bajban lehetsz, mert én is azt mondom, hogy az egyik legbüfébb szak. Éppen azért mondom, hogy alapképzésről akkor inkább gazdasági szak mesterképzésen, ahová amúgy kb. bármilyen szakkal lehet menni, mert csak 30+30 a kreditpótlás (ugyanez mérnöki mesterszakoknál általában 130+30, tehát 130-at előtte, 30-at közben kell pótolni).

6:

És mi az a szakma, ha megkérdezhetem? Csak mert andragógus, olyan nem létezik.

2013. jan. 18. 14:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Művelődésszervezőként dolgozom. (6. voltam)
2013. jan. 22. 12:11
 9/9 HePe ***** válasza:
100%

Ez "a büfészak és elhelyezkedési dolog" több topicban téma volt, és egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog, ezért bekopizom ide is az írásomat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..

Amúgy kérek mindenkit, hogy mielőtt leszól egy iskolát, szakot, képzést, legalább gondolja át, hogy épp "mibe döf bele tőrrel", hiszen a sok-sok elcsépelt dolog között azért a kiöregedő társadalomban bizony van adragógusra szükség..., atyaég, ez kérdés?! A következő szint, hogy orvosra van-e szükség...

2013. jan. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!