Mit jelent az, ha egy minor szak, , diszciplináris"?
Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 22:27
1/7 anonim válasza:
Minor szak csak tanári szak lehet. Ezt szakirány helyett lehet felvenni, a major szak 120, a minor szak pedig 50 kreditet ér. Ezt a tanári szakirányt választók szokták felvenni, mivel csak kétszakos tanárok léteznek, de éppenséggel ha valakinek van egy minorja, még nem biztos hogy tanár akar lenni.
2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi az a minor szak, csak a diszciplináris szót nem értem benne (igen, már megtaláltam az idegen szavak gyűjteményében, de az se mondott sokat). Amúgy a minor szaknak nem sok köze van a tanárkodáshoz. Vannak bölcsészkarok, ahol ha nem vesz fel az ember minort, nem éri el a megfelelő kreditszámot, nem tud lediplomázni. De a minorszak nem kerül bele a végzettségbe. Szóval a tanárkodáshoz szerintem nem sok köze van. Az a mesterképzés lehet, de a tanári pálya nem tiszta nekem.
2012. aug. 5. 20:15
3/7 anonim válasza:
"Szóval a tanárkodáshoz szerintem nem sok köze van."
De igen felveszik fizikára tanári szakirányt választja, utána fel kell vennie még egy szakot, minort pl;kémia. Így lesz fizika-kémia szakos tanár.
4/7 A kérdező kommentje:
Aha, értem... De azért nem a tanárság körül forog a minorozás, így értettem.
2012. aug. 5. 22:54
5/7 anonim válasza:
Első vagyok. Bocsi, félrenéztem a kérdés egy kicsit.
Egyébként ebben én sem vagyok biztos, de azt hiszem ez pont azt jelenti, hogy tanári szakirány nélkül veszel fel egy minort.
7/7 anonim válasza:
Mármint azt jelenti ezesetben, hogy "nem tanári" képzés.
(utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!