Ha albérletben lakok lakótárssal, aki a mosópor, wc papír stb ilyen dolgokat mindenki magának veszi, vagy közös költségben benne van?
Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 10:47
1/7 anonim válasza:
Ezt a lakótársaddal beszéld meg... logikus volna, ha lenne pár ezer ft amit közösen összedobtok havonta és abból futtya azokra a dolgokra, amiket mindketten használtok.
2/7 anonim válasza:
A közös költség az mást jelent.
De jó ha összetudtok dobni. Mondjuk ha megy a boltba wc papírért akkor a felét kifizeted, vagy te is veszel egyet.
Vagy osszátok be, hogy ki mit vesz. Egyikőtök veheti mindig a wc papírt a másik a mosogatót.
3/7 anonim válasza:
Mi úgy csináltuk, hogy felváltva vettük. Tehát mindig más, sorban..
4/7 anonim válasza:
Igen, egyszerűbb ha felváltva veszitek. Mi úgy csináltuk, hogy megvolt, ki mit hoz mindig. Tehát be volt osztva, nagyjából azonos értékben. X felel a zsebkendőért, mosogatószerért, szappanért. Y a szivacsért, wc papírért stb.
5/7 anonim válasza:
Szerintem is jobb ha felváltva, bár nálunk ez se nagyon jött be, mert valaki mindig elfelejtette vagy egyszerűen csak nem érdekelte, úgy volt vele, hogy a másik majd úgyis megveszi, szóval írjatok egy listát és jelöljétek h ki mikor mit vett... Sajnos vannak emberek, akiknél csak így működik.
6/7 anonim válasza:
Mi is felváltva vesszük és a hűtő oldalára ki van rakva egy lap, ahol strigulázzuk, h ki mennyiszer vett vmiből
7/7 anonim válasza:
Majd kitapasztaljátok, melyik működik jobban: ha felváltva vesztek, vagy mondjuk az egyik megveszi és a másik kifizeti a felét...
Wc papír, mosogató, tisztítószerek stb mehetnek így, de szerintem mosószert jobb ha mindenki vesz magának, ízlése, szokása, pénztárcája szerint. Én legalábbis sose szerettem osztozni a mosószeren, főleg miután a másik egy kifejezetten sz*r mosószert vett, mikor ő volt a soros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!