Gimnázium után érettségivel hogyan tovább, ha gyógytornász akarok lenni? Illetve kell hozzá testnevelésjegy, esetleg tesi érettségi? Vagy akármi ami tesivel kapcsolatos? Egyáltalán megéri gyógytornásznak tanulni?
Pl a Soten van gyógytornász képzés.Sote etk ápolás és betegellátás gyógytornász szakirány.
Sajnos a szakról és a feltételekről nincs infom:(
A gyógypedagógia más, gyógytornász szak is van.
Itt épp erről a kettőről van szó:
Eü képzés keretein belül tanítják, a képzést indító intézmények közül tudsz választani, hova mennél.
Az intézményeknél leírják, miből kell érettségizni, tesi érettségit nem láttam. Gimiben nem segítenek ezzel kapcsolatban? Egyébként télen szépen be kell adni a felsőoktatásba a jelentkezést, tanulni érettségire, minél több pontot összeszedni, esetleg nyelvvizsgázni, nem tudom, ide milyen magasak általában a ponthatárok. Kisebb sulikban nem lehet olyan magas.
Itt le van írva, hogy milyen érettségiket számítanak be, ebből kell kettőt választani, és minél jobb eredményt elérni. Az oldal alján ott vannak a városok is, ahol oktatják + a Debreceni Egyetem (azon belül nyitottam meg). Nyelvvizsgát én ajánlom, hogy még a felvételi előtt tedd le, egyrészt kapsz plusz pontokat, másrészt később nem kell vele szenvedni, úgyis kell a diplomához.
Egyébként 4 éves ez az iskola, utána el tudsz vele helyezkedni, bár lehet, hogy nem lesz egyszerű és nem is fizet sokat (kórházban 90 nettó, + lehet maszekolni). Én gyógytornásznak tanulok, szívesen válaszolok, ha érdekel vmi. :)
A ponthatárok idén 309 és 395 között voltak, de ez az utolsó magas szám csak Pestre vonatkozik, máshová könnyebb bekerülni.
Nem hittem volna, hogy ennyi segítőkész ember van:) Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettek :).
4. válaszoló: még egyáltalán nem tudom, azt se hogy mi akarok lenni, ez a gyógytornász-dolog csak egy ötlet, de egyre jobban tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!